Aileler Izmit Körfezi'nde En Fazla Baligi Yakalayabilmek Için Kiyasiya Yaristi

Kocaeli’de bu yil ikincisi düzenlenen Izmit Körfezi Deniz Festivali’ne katilan aileler, en fazla baligi yakalayabilmek için birbirleriyle kiyasiya yaristi. Etkinlikte konusan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Izmit Körfezi’ni eski günlerine döndürebilmek için birçok çalisma yaptiklarini belirterek, "Türkiye’nin bir damla evsel atik suyunu denize birakmayan tek belediye biziz" dedi.

Aileler Izmit Körfezi'nde En Fazla Baligi Yakalayabilmek Için Kiyasiya Yaristi
Izmit Körfezi’ni ileri biyolojik aritma tesisleriyle çeviren, baliklandirma çalismasi yaparak, binlerce yavru baligi denizle bulusturan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, festivaller de düzenliyor. Büyüksehir Belediyesi’nin bu yil ikincisini düzenledigi Izmit Körfezi Deniz Festivali, Gölcük Degirmendere Yüzbasilar Sahili’nde gerçeklestirildi.

Etkinlige Gölcük Belediyesi, Kocaeli Sportif Olta Balikçilari ve Doga Dernegi ile Gübretas firmasi da destek verdi.

Programa Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer ve vatandaslar katildi.

Programin ve çocuklar için kurulan Survivor parkurunun sunuculugunu ise ünlü oyuncu Alp Kirsan yapti.

Çocuklar doyasiya eglendi

Bu yil ikincisi gerçeklestirilen festivale aileler büyük ilgi gösterdi. Bu çerçevede, ailelerin birlikte vakit geçirmesi için etkinlik alanlari olusturuldu. Çocuklar kendileri için hazirlanan sisme oyun gruplari ve etkinlik alanlarinda doyasiya eglendi. Çocuklara ücretsiz macun, pamuk sekeri, dondurma ve patlamis misir ikrami yapilirken, vatandaslara ise ücretsiz balik ekmek ikram edildi.

Deniz araçlari korteji

Zeliha Sunal tarafindan tasarlanan ve 3 bin 700 atik pet sise toplanarak hazirlanan balik heykeli de festivalde büyük ilgi gördü. Festival çerçevesinde deniz araçlarinin yer aldigi korteji vatandaslar merakli gözlerle izledi.

"Izmit Körfezi’nin dogu kiyisindan dip çamuru çikariliyor"

Izmit Körfezi’nin eski günlerine döndügünü söyleyen Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, "Izmit Körfezi için çok çalisma yapildi. Yakinimizda da büyük bir çalisma yapiliyor. Izmit Körfezi’nin dogu kiyisindan dip çamuru çikariliyor. Çalisma tamamlandiginda Körfez’in çevresindeki Mavi Bayrakli plaj sayisi artacak. Gölcüklüler olarak bir hayalimiz vardi, bu da Degirmendere ile Halidere’nin birlesmesiydi. Bu hayalimiz Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklestirildi.

Büyüksehir, Gölcük ilçemize aquapark kazandirdi. Degerli çalismalarindan dolayi Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin’a tesekkür ediyorum" dedi.



"Türkiye’nin bir damla evsel atik suyunu denize birakmayan tek belediye biziz"

Izmit Körfezi’nin eski günlerine döndürülebilmesi için var güçleriyle çalistiklarina dikkat çeken Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ise, "Her noktada çalismalarimiz devam ediyor. Yilda yaklasik 10 bin geminin hareketini izliyoruz. Izmit Körfezi’nin altindaki hayalet aglari çikartiyoruz. Deniz kirlenmesin diye 24 saat esasli çalismalar yapiyoruz. Türkiye’nin bir damla evsel atik suyunu denize birakmayan tek belediye biziz. Simdi Izmit Körfezi’nin tarihini degistirecek bir çalismayi gerçeklestiriyoruz. Körfez’in en üst noktasinda çok büyük bir alanda toplanmis ve birikmis bir çamur var. Yaklasik 650 futbol sahasini kaplayacak çamuru Izmit Körfezi’nin dibinden çikariyoruz. Bu temizlik çalismasi su anda Türkiye’nin en büyük çevre hareketi. Dünyada da az sayida benzer örnekleri var. Bu çalismalarin ardindan Körfez daha da canlanacak. Bugüne kadar Izmit Körfezi’mizdeki biyoçesitliligin artmasi için 42 bin yavru baligi denize biraktik. Simdi festivalimizde balik tutma yarismasi yapilacak. Buraya gelen herkese tesekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandi.

Balik tutma yarismasi

Deniz Festivali sonunda aileler arasi balik tutma yarismasi düzenlendi.

Yarismanin açilis atisini Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ve Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer yapti. Açilisin ardindan 105 ailenin katildigi yarismada vatandaslar en fazla baligi yakalayabilmek için birbirleriyle kiyasiya yaristi. Yarisma sonunda 1 kilo 250 gram balik ile Müslüm ve Karan Coskun çifti birinci, 775 gram balik ile Nihat ve Eymen Ay çifti ikinci, 760 gram balik ile de Volkan Dalman ve Zehra Deniz çifti üçüncü oldu.
Kaynak: İHA