14 Yasindaki Demir Bilegin Hedefi Dünya Sampiyonlugu

Bilek güresinde birçok dereceler elde eden 14 yasindaki Ikbal Keser, elde ettigi birçok derecenin ardindan gözünü dünya sampiyonluguna dikti.

14 Yasindaki Demir Bilegin Hedefi Dünya Sampiyonlugu
Sivas’in Sarkisla ilçesi Gürçayir kasabasinda yasayan ortaokul ögrencisi Ikbal Keser, bilek güresinde elde ettigi basarilariyla dikkat çekiyor. Geçtigimiz yil ekim ayinda Kayseri’de düzenlenen Okul Sporlari Federasyonu Bilek Güresi Türkiye Sampiyonasi Yildizlar kategorisi 45 kilo sol kol kizlarda rakiplerini eleyen Keser, birinci olmustu. Ilçesine büyük gurur yasatan Keser, haftanin 6 günü zorlu antrenmanlar yapiyor. Antrenmanlarina devam eden Keser, gözünü dünya sampiyonluguna dikti.

Ikbal Keser: "Avrupa ve Dünya Sampiyonasi’na gitmek istiyorum"

Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan Ikbal Keser, 9 madalyasi oldugunu ifade ederek, "45 kilo sol kol kizlarda Türkiye Sampiyonasi’nda dereceligim var. Gürçayir Ortaokulu’nda okuyorum. Basta ailem olmak üzere ögretmenim ve müdürüme tesekkür ediyorum. Buraya kadar gelmem onlar sayesinde oldu. Avrupa ve Dünya Sampiyonasi’na gitmek istiyorum. Bu zamana kadar 9 tane madalyam var, derecelerim var" dedi.



Mustafa Soytürk: "Zorlu bir süreç oldu"

Baba Fatih Keser, kizi ile gurur duydugunu belirterek çok mutlu oldugunu ifade etti.

Gürçayir Ortaokulu Okul Müdürü Mustafa Soytürk ise birincilige giden yolun zorlu bir süreç oldugunu söyleyerek, "2022-2023 egitim ögretim yilinda Okul Sporlari Federasyonu Bilek Güresi Türkiye Sampiyonasi’nda ögrencimiz Ikbal Keser, 45 kiloda sol kol Türkiye birincisi oldu. Ögrencimiz sportif çalismalarina okulumuzda hazirlanirken ayni zamanda ilçe kaymakamimiz, ilçe milli egitim müdürümüz, belediye baskanimiz ve beden egitimiz ögretmenimize tesekkür ediyoruz. Bu süreç zorlu bir süreç oldu. Küçük bir kasabadan Türkiye birinciligine uzanan yolda emekleri için önce ögrencimize destekleri için mesai arkadasim Bilal Köçen’e tesekkür ederim" diye konustu.

Beden Egitimi Ögretmeni Biray Köçen de ögrencisi ile gurur duydugunu ifade etti.

Kaynak: İHA