Lukasenko, Putin'e Wagner Lideri Prigojin Ile Yaptigi Görüsmenin Detaylarini Anlatti

Belarus Devlet Baskanligi Ofisi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko’nun, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’i telefonla arayarak Wagner lideri Evgeny Prigojin ile gerçeklesen görüsmelerinin detaylarini anlattigi belirtildi.



Rus parali asker grubu Wagner’in, Kremlin ve Rusya Savunma Bakanligina karsi baslattigi isyan Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko’nun devreye girmesiyle son bulmustu. Lukasenko, Wagner grubunun kontrol ettigi bölgelerden ayrilmasinin ardindan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile bir telefon görüsmesi daha gerçeklestirdi.

Belarus Devlet Baskanligi Ofisi tarafindan yapilan yazili açiklamada görüsmenin detaylarina dair bilgiler aktarilarak, “Bu aksam saat 21.00’de Belarus ve Rusya Devlet Baskanlari bir kez daha telefonda görüstü. Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’i Wagner lideri ile yapilan müzakerelerin sonuçlarina iliskin ayrintili olarak bilgilendirdi. Rusya Devlet Baskani, Belaruslu mevkidasini destekledi ve yapilan görüsmeler için tesekkür etti” denildi.
Kaynak: İHA