Balikesir'de Amatörler Korosu Izleyenleri Costurdu
Burhaniye ilçesinde, 14 yil önce kurulan Körfez Gönül Dostlari Musiki Dernegi Türk Sanat Müzigi Korosu’nun Reha Yurdakul Kültür Merkezinde düzenledigi konser ilgi gördü. Koro sefinden solistlerine ve sazlarina kadar tamami amatörlerden olusun koronun konserini yaklasik 300 kisi izledi.

Koro Sefi Tugrul Atatüre de, “ Bizim dernegimizin en önemli olan hedefi iyi müzik yapip müzigi Burhaniyelilere duyurmak. Evet, eglence tamam ama bizimkisi ögretici eglence olsun diye Türk Müziginin sayili etkin bestekarlarinin eserlerini seçiyoruz. Konusulmayan makamlari ve söylenmeyen makamlari ortaya koymaya çalisiyoruz. Insallah, amacimiza ulasiriz. Koroda görev alan arkadaslarimiza ve bizi izleyenlere tesekkür ediyorum” dedi.
Körfez Gönül Dostlari Musiki Dernegi Baskani Cavit Dedesah ise, “ Körfez Gönül Dostlari Musiki Dernegi olarak 14 yildir Burhaniye ilçemizde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Türk Sanat Müzigini tanitmak üzere yola çikmis bir ekibiz. Türk Sanat Müzigini insanlara tanitmaya, sevdirmeye devam edecegiz. Çalismalarimiz bu yönde ugraslarimiz tamamen halka yöneliktir. Bütün Burhaniye halkini dernegimizi desteklemeye, hatta bir radyo dinlerken bile bir sarkiyi mirildaniyorlarsa bekliyoruz. Bize gelsinler. Biz onlara sarki söyletiriz. Bize destek olan herkese tesekkür ediyoruz” diye konustu.
