Ukrayna Uyruklu Anne Ve Kizi Müslüman Oldu

Ukrayna vatandasi Natalia ve kizi Yulia, Manisa Yunusemre Ilçe Müftülügünde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman olarak “Ayse” ve “Aliya” ismini aldi.

Ukrayna Uyruklu Anne Ve Kizi Müslüman Oldu
Müslüman olmak istedigini belirterek Yunusemre Ilçe Müftülügüne basvuran Ukrayna vatandasi Natalia ve kizi Yulia için "Ihtida Merasimi" düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan merasimde Ilçe Müftüsü M. Nedim Bakir, Natalia ve Kizi Yulia’ya Islam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarina dair temel bilgiler verdi.

Müftü Bakir, "Yaklasik bir buçuk yil önce Anastasia (Safiye) kardesimiz, arastirarak ve ögrenerek Müslüman olmaya karar vererek müftülügümüze basvurmus ve ihtida islemini gerçeklestirmistik. Safiye kardesimizin arkadasi olan Natalia ve kizi Yulia’ya Islam dinini anlatmasi ve Müslüman olmalarini tavsiye etmesi neticesinde bugün Natalia hanim ve kizi Yulia’nin kelime-i sehadet getirmeleri ve yepyeni bir hayata baslamalarina sahitlik ediyoruz. Bundan sonra sizlerin de Safiye hanim gibi örnek olarak nice insanlarin Islam’a girmesine vesile olmanizi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Rabbim, iman ve teslimiyetinizi kabul etsin" ifadelerini kullandi.

Natalia ve kizi Yulia, "Daha önce Hristiyanlik dinine mensuptuk. 4 yildir Türkiye’de yasiyoruz. Safiye arkadasimiza tesekkür ediyoruz bize çok yardimci oldu. Biz de Islam dinini arastirdik ve Müslüman olmaya karar verdik" seklinde konustu.

Kelime-i sehadet getirerek Müslüman olan Natalia, "Ayse", kizi Yulia da “Aliya” ismini aldi.

Müftü Bakir, Ayse’yi ve Aliya’yi tebrik ederek, "Ihtida Belgesi" ile birlikte Diyanet Isleri Baskanligi yayinlarindan kitaplar hediye etti.
Kaynak: İHA