Trakya Üniversitesi, Ilk Kez Dünyanin En Iyi Üniversiteleri Arasinda

Trakya Üniversitesi, 112 ülkeden toplam bin 591 üniversitenin degerlendirilmeye uygun görüldügü siralamada, 1001+ bandinda yer alarak büyük bir basariya imza atti.

Trakya Üniversitesi, Ilk Kez Dünyanin En Iyi Üniversiteleri Arasinda
Londra merkezli yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education (THE), Birlesmis Milletler’in (BM) sürdürülebilir kalkinma hedeflerine katki saglayan üniversiteleri kaliteli egitim, is ve ekonomik büyüme, iklim eylem planlari, esitsizliklerin giderilmesi, sorumlu tüketim ve üretim, saglikli bireylerin yetismesi gibi konulardaki çalismalarini dikkate alarak yaptigi "2023 Etki Siralamasi" sonuçlarini açikladi.

Bu siralamaya göre Trakya Üniversitesi, Karasal Yasam (SKA15), Sudaki Yasam (SKA14) ile Sorumlu Üretim ve Tüketim (SKA12) kategorisinde dünya geneli siralamada 301-400 bandinda, Sürdürülebilir Sehirler ve Topluluklar (SKA11) ile Saglik ve Kaliteli Yasam (SKA3) kategorisinde dünya siralamasinda 401-600 bandinda yer aldi. Ayin siralamada Türkiye genelinde degerlendirmeye alinan 79 üniversite arasinda Trakya Üniversitesi, Karasal Yasam kategorisinde 20., Sudaki Yasam’da 15., Sorumlu Tüketim ve Üretim alaninda 15., Sürdürülebilir Sehirler ve Topluluklar kategorisinde 27. sirada, Saglik ve Kaliteli Yasam alaninda ise 25. sirada yer aldi.

Arastirma, yönetim, sosyal yardim ve ögretim temelli kriterlerle dünya genelinde detayli bir çalismaya imza atan Times Higher Education yapmis oldugu 2023 Yili Etki Siralamasinda Trakya Üniversitesi 100 üzerinden 53.8 puanla genel siralamada 1001+ araliginda yer aldi.

"Büyük mutluluk duyduk"

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, dünya çapindaki siralamasinda yer almaktan büyük bir mutluluk duyduklarini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, "Bu basarimiz, üniversitemizin ögrencilerimize ve topluma sundugu degerli çalismalarin bir yansimasidir. Times Higher Education tarafindan gerçeklestirilen ve 112 ülkeden 1591 üniversitenin degerlendirildigi siralamada Trakya Üniversitesi, ’Saglik ve Kaliteli Yasam’, ’Sorumlu Üretim ve Tüketim’ ve ’Sürdürülebilir Sehirler ve Topluluklar’ gibi kritik alanlarda elde ettigimiz basarilar, sürdürülebilir kalkinma hedeflerine olan bagliligimizi ve öncülügümüzü gösteriyor. Ayni zamanda, Trakya Üniversitesi’nin misyonu olan toplumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanlarinda yaptigimiz çalismalari daha da güçlendirmemiz bir ilham kaynagi oldu” dedi.

Bu basarida emegi geçen, pay sahibi olan tüm Trakya Üniversitesi ailesi mensuplarina tesekkür eden Tabakoglu, "Onlarin özverili çalismalari ve ögrencilerimize sunduklari kaliteli egitim sayesinde bu basariyi elde ettik. Ailemizin kiymetli mensuplarinin özverisi ve destegi olmadan bu basariya ulasmak mümkün olmazdi. Ilerleyen süreçte de birlikte çalisarak daha büyük basarilara imza atacagimiza inancim tamdir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA