(ÖZEL) Hayali Iyilesince Mangal Yakmak

Eskisehir’de 5 aylik kemoterapinin ardindan yapilan ilik nakliyle iyilesme sürecine giren lösemi hastasi 11 yasindaki Yigit Mert Yesilçam, “Iyilesince mangala gidecegim. Su an yasak oldugu için gidemiyorum” dedi.

(ÖZEL) Hayali Iyilesince Mangal Yakmak
Geçtigimiz yil Nisan ayinda 11 yasindaki Yigit Mert’in gözünde olusan sislikten dolayi doktora götürülmesinin ardindan Yesilçam ailesinin adeta hayati karardi. Sultaniye ve Talip Yesilçam çiftinin 11 yasindaki ogullari Yigit Mert’e ‘Lösemi’ teshisi konuldu. Teshisin hemen ardindan 5 ay boyunca Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde kemoterapi tedavisi gören Yigit Mert’in tamamen iyilesmesi için ilik nakli olmasi gerekiyordu. Aileden ve akrabalarindan alinan ilik örnekleri, Yigit Mert’e uyum saglamadi. Tanimadiklari bir kisinin yaptigi kan bagisi sonucu uygun olarak tespit edilen ilik, Ekim ayinda Yigit Mert’e nakledildi.

Nakil sonrasinda iyilesme sürecine giren Yigit Mert’in vücudu, hücreler arasi çatismalarla zaman zaman tahribata ugradi. Su günlerde yüzünde ve göz çevresinde lekeler bulunan Yigit Mert, disari çikip rahatça gezip oynayabilecegi günleri sabirsizlikla bekliyor. Iyilestikten sonra ise tek hayalinin mangala gitmek oldugunu belirten Yigit Mert Yesilçam, “En istedigim sey, mangala gidip yemek yemek, iyilesince ona da gidecegim ama su an bana yasak” dedi.



“Çocuk gözümün önünde eridi”

Yasadiklari zorlu tedavi süreci hakkinda konusan anne Sultaniye Yesilçam, çok kötü günler geçirdiklerini belirtti.

Ilik nakli sayesinde oglunun iyilesmeye basladigini ve herkesin bagista bulunmasi gerektigini belirten Sultaniye Yesilçam, “Zor bir süreçten geçtik, 25 Nisan 2022’de tani aldik. AML 2, lösemi hastasiyiz. Biz bir göz sismesiyle çocuk doktoruna gittik, bir tahlil yaptilar. Çocuk doktorumuz yaptigi tahlilde sonuçlarimiz kötü çikti. Ertesi sabah baska tahlil aldilar, aksama dogru taniyi aldik. AML 2 tanisiymisiz. Hayat çok kötü, hiç beklemedigim bir anda, bilmedigim, tanimadigim bir hastalik geldi. O günü size anlatamam, psikolojik olarak da çok kötü. Çocugun kosup oynarken birden hastaneye yatiyor, o taniyi aliyor ve kemoterapilere baslaniyor. O kadar agir kemoterapiler ki çocuk gözümün önünde eridi. 5 ay kemoterapi aldik, doktorumuz “Genetiginizdeki hücre yeniden tekrarlar, onun için ilik nakli olacaksiniz” dedi.

Ailemizden ve akrabalarimizdan hiç kimsenin ilik örnekleri uymadi. Daha sonra kök hücresi onda on tutan bir kisi bulduk. Nâkilin ne oldugunu, nasil bir sey oldugunu bilmiyorsunuz ama benim çocuguma yasama sevinci verdi. Allah razi olsun. Ilik nakli gerçekten önemli, 3 tüp kan veriyorsunuz ve uyarsa, yasama sansi veriyor. Bir çocugu yasatiyorsunuz, bir insanin yasatiyorsunuz, yasama sansi veriyorsunuz. Ben diyorum ki herkes ilik örnegi versin. Herkes versin ki çocuklarimiz ve bu hastaligi yasayanlar savasi kazansinlar” dedi.



“Iyilesince mangala gitmek istiyorum”

Iyilesme sürecine giren ve önümüzdeki süreçte tamamen sagligina kavusmus halde özgürlügünü eline alacak olan 11yasindaki Yigit Mert Yesilçam, su ifadeleri kullandi:

“Kendimi iyi hissediyorum. Bu zor süreçten geçtim, artik ben de iyiyim. Yakinda insallah kosup oynayabilecegim, disari çikip. En istedigim sey, mangala gidip yemek yemek, iyilesince ona da gidecegim ama su an bana yasak. Iyilesince her seyi yeniden yapabilecegim. Onlardan da Allah razi olsun veren kisilerden de olsun insallah. Bu hastaligi hiç kimse yasamasin.”
Kaynak: İHA