Erbakan Açiklamasi 'Mutabakat Metnindeki Maddelerin Takipçisi Olacagiz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, "AK Parti’yle seçim döneminde imzaladigimiz mutabakat metnindeki maddelerin takipçisi olacagiz" dedi.

Erbakan Açiklamasi 'Mutabakat Metnindeki Maddelerin Takipçisi Olacagiz'
Fatih Erbakan, Kütahya ziyaretine, Kütahya Il Baskani Osman Gezgin ve partililerle esnaf ziyareti yaparak basladi.

Erbakan daha sonra partililerle bir araya geldi.

Erbakan, 14 Mayis seçimlerinde Kütahya’nin partilerine en çok oy veren veren 4 sehirden birisi oldugunu ifade etti.

Parti olarak hedeflerini açiklayan ve seçim döneminde AK Parti ile imzaladiklari mutabakat metnine de deginen Fatih Erbakan, "Yeniden Refah Partisi olarak su anda iki hedefimiz var. Bir tanesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 5 milletvekilimizle de olsa milletimizin derdine derman olabilmek. Milletimizin maddi ve manevi sikintilarindan kurtulusuna vesile olmak. Bunun için AK Parti’yle seçim döneminde imzalamis oldugumuz mutabakat metnindeki maddelerin uygulanmasinin takipçisi olacagiz. Ekonomi alaninda, sosyal politikalar alaninda, dis politika alaninda bizim Yeniden Refah Partisi olarak kirmizi çizgilerimizi, prensiplerimizi ifade ettigimiz bu protokole hükümetin, yeni kabinenin bagli kalmasini ümit ediyoruz. Çünkü bunlar milletin faydasina, milletin hayrina olan adimlardir. Bunlarin uygulanmamasi halinde de tabii ki yapici elestirimizi, yapici muhalefetimizi, uyarilarimizi açik bir sekilde ortaya koyacagiz" ifadelerini kullandi.

Mecliste önce ahlak anlayisinin her alanda hakim kilinmasi için gerekli mücadeleye yapacaklarini anlatan Erbakan, "Manevi kalkinma olmadan maddi kalkinma tek basina ise yaramaz. Bir ülkenin asil gücü imanli, inançli evlatlaridir. Egitim müfredatinin ahlaki kalitesi yüksek nesiller yetistirecek hale getirilmesi medyada ahlaki bozan yayinlarin düzenlenmesi ailenin korunmasi bir beka meselesidir. Bati’dan ithal yuva yikan aile sosyal politikalar islah edilmeli. IHA’larin, SIHA’larin, hizli trenin, savas gemilerinin yerlisini yapiyoruz. Beka meselemiz olan aile yasalarini da yerli ve milli yapmiyoruz? Yeniden Refah Partisi bunun için mücadele edecek" diye konustu.

Erbakan, daha sonra Yeniden Refah Partisine katilanlara rozet takti.
Kaynak: İHA