Bahçelievler Belediyesi Kurban Bayrami Hazirliklarini Tamamladi

Bahçelievler Çobançesme Mahallesi’nde kurulan 120 çadirlik kurban pazarina küçükbas ve büyükbas olmak üzere yaklasik 6 bin kurbanlik getirildi.

Bahçelievler Belediyesi Kurban Bayrami Hazirliklarini Tamamladi
Kurbanliklar satilmaya devam ediyor.

Saticilar tarafindan çesitli illerden getirilen kurbanliklara vatandaslar ilk günden ilgi göstermeye basladi.

Pazarliklarin ardindan kurbanliklarini satin alan vatandaslara kesimhaneden sira numaralari dagitiliyor. Pazarlara getirilen kurbanliklar Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Bahçelievler Belediyesi ekipleri tarafindan da denetleniyor.

Vatandaslarin Kurban Bayramini saglik ve huzur ortami içerisinde geçirebilmesi için her yil çok ganis,kontrollu ve titiz bir çalisma yürüten Bahçelievler Belediyesi, Çobançesme’de olusturulan kurban satis ve iki ayri kesim noktasinda sorun yasanmamasi içim azami çaba harcayacak. Vatandaslar kurbanlarini Belediye tarafindan hazirlanan kesim noktalarinda deneyimli kasaplara kestirebilecek.

Konuya iliskin açiklama yapan Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir; “Çobançesme Mahallesi Mithatpasa Caddesi üzeri ve Çobançesme Mahallesi Sanayi Caddesi üzerinde kurdugumuz kurban satis ve kesim noktalarinda belediyenin zabita, temizlik, ruhsat ve fen islerine bagli ekipleri 24 saat esasina göre çalisarak alanin fiziki sartlari ile ilgili çalisma yürütürken veterinerlik bürosu çalisanlari da alana gelecek kurbanliklari tasiyan kamyonlarin resmi evraklarini kontrol ederek alana girisine izin verecek” dedi.

Bahçelievler Belediyesi Saglik Isleri Müdürü Tibet Bayhan da, kurbanliklarin beslendikleri illerden kente gelmeden önce kan tahlillerinin yapildigini söyledi.



Gerekli saglik raporu, pasaportlari ve yol izinleriyle beraber getirilen hayvanlarin kurban pazari girislerinde kontrol edildigini kaydeden Bayhan, hayvanlarin beslenmesi ve araçlardan indirilip yerlestirilmesi konusunda gerekli destegi verdiklerini anlatti. Bayhan, kurbanliklarin kesildigi yerlerde asgari teknik ve hijyen sartlarinin saglanmasina ve ehil kasaplar tarafindan usulüne uygun kesilmesine çalistiklarini ifade etti.

Vatandaslarin kesim için Kurban Bayrami’nin birinci gününe yigilmamalari gerektigine dikkati çeken Bayhan, saglikli sekilde kesim yapilabilmesi için vatandaslarin bayramin diger günlerine de randevu alabilecegini dile getirdi.

Bayhan, kurbanlik alacak vatandaslarin bazi noktalara dikkat etmesi gerektigini vurgulayarak, "Kurbanliklarin kulak küpesinin olup olmadigina, hayvanin genel durumuna ve saglik durumuna bakilmasi gerekiyor. Vatandaslar, hayvanin kurban olabilecek yasta olup olmadigi, kesilebilecek kadar randimanli olup olmadigi, üzerinde herhangi bir hastalik belirtisinin olup olmadigina dikkat etmeliler. Bir kurbanligin tüylerinin parlak, dis görünüslerinin canli, dört ayak üzerinde durabilen, vücut üzerinde herhangi bir yara, bere bulunmayan, büyükbas hayvanlarda 2 yasini, küçükbas hayvanlarda da 1 yasini geçmis olmalarina dikkat etmeleri gerekiyor. Hayvanlarin kulak, boynuz ve kuyruk gibi bölümlerinin saglam olmasi önemli." diye konustu.

Belediye Kurban Satis ve Kesim Yerleri adresi ise söyle:

Satis ve kesim yeri: Çobançesme. Mah. Sanayi Caddesi üzeri (Spotçular Çarsisi karsisi)

Kesim yeri: Çobançesme Mah. Mithatpasa Cad. No:1 (Patates Sogan Sebze Hali arkasi)
Kaynak: İHA