Yabanci Ögrenci Ve Ögretmenler MEGA'ya Ve Meram'a Hayran Kaldi

Konya’nin merkez Meram ilçesi ve Meram Gelisim Akademisi (MEGA) 5 farkli ülkeden gelen ögrenci ve egitmenleri agirladi. Erasmus degisim programi çerçevesinde sehre gelen ögretmenler MEGA hakkinda bilgi alirken ögrenciler de MEGA egitimlerine katildi. MEGA’nin harika bir egitim kurumu oldugunu belirten projenin koordinatörlerinden Fransiz egitimci Carlos McErlain, “Bu sistem Avrupa’da her okulda olsa bizler çok mutlu olurduk” dedi.

Yabanci Ögrenci Ve Ögretmenler MEGA'ya Ve Meram'a Hayran Kaldi
Erasmus degisim programi çerçevesinde 5 farkli ülkeden gelen ögrenci ve ögretmenler MEGA ile tanisti. Fransa, Çekya, Portekiz (Madeira Adasi), Slovenya ve Hollanda’dan gelen 21 ögrenci ve 12 ögretmen, MEGA egitimlerine katildi.

Egitimlerinden kalan vakitlerinde de Meram’i gezen yabanci ögretmen ve ögrenciler ilçeye hayran kaldi. Proje çerçevesinde ilk olarak ögrenciler Meram Belediyesi Mehmet Ali Özbugday Gençlik Merkezi’nde gerçeklestirilen egitimlere katilirken ögretmenleri de MEGA’nin isleyisi hakkinda bilgi aldi. Ögrenciler burada Bilim-Fen Atölyesinde kimyasal tepkimeler, Robotik Kodlama Atölyesi’nde de codeyrocky ve lego spike ile kodlama derslerine girdi. Ayni atölyede 3D printer ile baski da gerçeklestiren ögrenciler daha sonra E-Spor Merkezi egitimlerine istirak etti. Kahot bilgi yarismasinda Türkiye ile ilgili sorulara yanit veren ögrenciler ayrica oyunlar, ses yarismasi ve ani zamaniyla eglenceli saatler de yasadi. Yabanci ögrencilerin bir sonraki duragi ise Dutlu Millet Bahçesi oldu. Ögrenciler burada yaptiklari sabah sporunun ardindan okçuluk, ahsap oyunlar, boyama etkinligi ile unutulmaz bir gün yasadi.

Proje koordinatörü Merasal Mustafa Kemal Ortaokulu Ingilizce Ögretmeni Filiz Ekenler, ‘Z Jenerasyon çocuklarin Robotik Kodlama Yöntemi Ile Teknolojiyi Olumlu Yönde Kullanmalari’ basligi altinda yürütülen projede çocuklarin ekranlari, teknolojiyi ve interneti olumlu kullanabilmelerini hedefledigini belirtti.

Projeye 6 ülkenin ortak oldugunun altini çizen Ekenler, “Final toplantisini Türkiye’de gerçeklestirdik. Bu toplanti için yolumuz Meram Belediyesi ve MEGA ile kesisti. Çok faydali bir kesisme oldu. Çok güzel etkinliklere ve aktivitelere katildik. Tüm egitmenlerimiz ve ögrencilerimiz çok memnun kaldi. Ögrencilerim ve proje ortaklari adina Meram Belediyesi ve MEGA yetkililerine tesekkür ediyorum” dedi.

Bu proje üzerinde 3 yildir birlikte çalistiklarini ifade eden Fransiz egitimci Carlos McErlain, pandemi dolayisiyla ara verilen projenin final toplantisini burada gerçeklestirdiklerini kaydetti.

Projenin çok basarili bir sekilde yürütüldügünü söyleyen McErlain, “Birlikte çalisan 6 ülke ile harika bir ekip olduk. Bunda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Finali de Türkiye’de, Meram’da MEGA ile yapmis olmak ayri bir güzellik oldu. MEGA harika bir egitim kurumu olmus. Avrupa’da her okulda böyle bir sistem hayata geçirilmis olsa bundan da çok mutlu olurduk” seklinde konustu.

Öte yandan, Meram ve MEGA gezilerini degerlendiren erasmus ögrencileri de geziden ve gördüklerinden dolayi duyduklari memnuniyeti ifade ederek, “Burada yasadiklarimiz ve egitimlerde gördüklerimiz çok etkileyiciydi” diye konustu.

Kaynak: İHA