Uluslararasi Adeziv Dis Hekimligi Kongresi, SÜ Ev Sahipliginde Basladi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Dis Hekimligi Fakültesi, Türk Restoraktif Dis Hekimligi Dernegi ve Japon Adeziv Dis Hekimligi Dernegi is birliginde dünyanin en prestijli kongresi olan Uluslararasi Adeziv Dis Hekimligi Kongresi’nin açilisi gerçeklestirildi. Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliginde 7.’si düzenlenen kongrede Türkiye, Japonya, Amerika Birlesik Devletleri, Belçika ve Isviçre’den alanin uzmani ögretim üyeleri, alandaki güncel gelismeleri 1-3 Haziran 2023 tarihleri arasinda tartisacak.

Uluslararasi Adeziv Dis Hekimligi Kongresi, SÜ Ev Sahipliginde Basladi
Kongre Fahri Baskani Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, açilista yaptigi konusmada kongrenin adeziv dis hekimligi alanindaki fikirler, son teknikler ve yeni kavramlarin uluslararasi bir düzlemde paylasilmasi açisindan prestijli bir konuma sahip oldugunu söyledi.

Önemli bir kongreye ev sahipligi yapmaktan duydugu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Metin Aksoy, üniversite olarak bölgenin en eski ve öncü üniversitesi konumunda olduklarini kaydederek, “Dis Hekimligi Fakültemiz, egitim ve arastirmadaki üstün basarilariyla üniversitemizin oldukça önemli fakültelerinden biri olarak öne çikiyor. Fakültemiz, bölgenin en büyük ve saygin dis hekimligi fakültelerinden biri olarak dis hekimligi bilimlerinin ilerlemesine ve hastalarin bakimina önemli katkilar yapmaya devam ediyor. Üniversitemizin Erisilebilir Agiz ve Dis Sagligi Birimi de önemli bir sosyal sorumluluk görevini ifa ediyor. Toplumumuzun her ferdine erisilebilir agiz ve dis sagligi hizmetleri sunarak tüm bireylerin yasam kalitesini artirmayi hedefliyoruz” dedi.

Kongre Baskani Selçuk Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Endodonti Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sema Belli, Selçuk Üniversitesi’nin dünyada adeziv dis hekimligi alaninda da adini duyurdugunu aktardi. Yaklasik 20 yildir 5 Japon firmasiyla is birliklerinin devam ettigini bildiren Prof. Dr. Belli, kongrenin düzenlenmesinde bu firmalarin ciddi katkilarinin oldugunu sözlerine ekledi.

Türk Restoraktif Dis Hekimligi Dernegi Baskani Prof. Dr. Esra Can, bilimsel organizasyon ekibine tesekkür ederek kongrenin basariyla gerçeklesmesini diledi.

Japon Adeziv Dis Hekimligi Dernegi Baskani Dr. Toru Nikaido da önemli bir programda bir araya geldiklerini belirterek kongrenin basarili ve keyifli geçmesi temennisinde bulundu.

Onur konugu Dr. Junji Tagami ise Uluslararasi Adeziv Dis Hekimligi Kongreleri’nin alanin gelisimine önemli katkilar sundugunu anlatti.

Yaklasik 600 katilimci sayisinin bulundugu kongrede 150 bildiri sunulacak. Kongre çerçevesinde bilim ve sanat temali resim sergisi de sanatseverlerin begenisine sunuldu.
Kaynak: İHA