Habur Sinir Kapisi'nda Bin 250 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince Habur Gümrük Kapisi’nda gerçeklestirilen operasyonlarda bin 250 paket kaçak sigara ve 21 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Habur Sinir Kapisi'nda Bin 250 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi
Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekiplerince yapilan operasyonlardan ilki, Irak’tan Türkiye’ye giris yapmak üzere gelen bir minibüse gerçeklestirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince yapilan risk analizleri sonucu minibüs süpheli bulunarak, x-ray taramasina sevk edildi. Yapilan tarama neticesinde araçta birçok noktada süpheli yogunluk tespit edildi. Detayli aramaya geçen ekipler, aracin sigorta kutusunun içerisine gizlenmis 4 adet cep telefonu, yine sigorta kutusunun içerisi ile farlarin ve tamponlarin dogal bosluklarina gizlenmis 370 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Gerçeklestirilen baska bir operasyonda ise Gümrük Muhafaza ekipleri yurda giris yapmak üzere gelen bir araci süpheli olarak degerlendirip, saha içerisinde yakin takibe aldi. Süpheli araç, yapilan aramada 2 adet kaçak cep telefonu ile 280 paket kaçak sigara tespit edilmesi üzerine x-ray taramasina sevk edildi. Yapilan detayli aramada araç içerisinde bulunan cekete gizlenmis 2 adet cep telefonu ile araç tamponu içerisine gizlenmis çok sayida sigara bulundu. Gümrük Muhafaza ekiplerince araçta toplam 880 paket kaçak sigara ile 17 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Süpheli sahislar hakkindaki sorusturmanin ise devam ettigi aktarildi.
Kaynak: İHA