Elazig'da 'Dünya Tütünsüz Günü' Etkinlikleri Sürüyor

Elazig’da 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü farkindalik etkinlikleri sürüyor.

Elazig'da 'Dünya Tütünsüz Günü' Etkinlikleri Sürüyor
Elazig Il Saglik Müdürlügü koordinesinde 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü’ne dikkat çekmek, tütün kullaniminin hem insan sagligina hem de dogaya verdigi zarar konusunda farkindalik olusturmak hedefiyle düzenlenen etkinliklerin 2’ncisi Hazar Gölü sahil seridinde gerçeklestirildi.

Daha önce kent merkezinde Kültür Park ve bir alisveris merkezinde "Zehire Degil Gidana ve Gelecegine Yatirim Yap" temasi ile gerçeklestirilen etkinligin ikincisinde ise “Izmarit degil tohum at” ve “Dogaya daha yakindan bak” temalari islendi. “Sagligimiz için Elazig’da dumansiz hava sahasina bir destek de sizden” sloganiyla düzenlenen etkinlikte, Sivrice ilçesinde hem sigaranin zararlari ve toplum sagligi konusunda bilgiler verildi hem de sahilde çevre temizligi yapildi, toplanan sigara izmaritleri çöp kutularina atildi.

Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, ’’Insan sagligi için ölümcül etkileri olan tütün, beraberinde önemli ve yikici çevre kirliligini de getirmektedir. Bu kirlilik sadece soludugumuz havayi degil, içtigimiz suyu da etkilemektedir. Zaten bilindigi üzere dogrudan tütün kullanimi kanser, felç ve kalp krizinin yani sira kronik obstrüktif akciger hastaligi gibi solunum yolu rahatsizliklari dahil olmak üzere birçok hastaligin önde gelen nedeni olarak karsimiza çikmaktadir. Sigara her yil milyonlarca insanin ölümüne neden olurken, dünya kaynaklarina ve dogaya da zarar veriyor. Kendi sagligimiz ve sigara dumanina maruz biraktigimiz sevdiklerimiz için sigarayi birakmamiz gerekiyor. Bu konuda vatandaslara kalici mesaj vermek için Hazar Gölü’nü seçtik ve burada etkinlik düzenledik. Bir önceki gün de yine ayni konu ve duyarlilikla kent merkezindeki Kültür Park ve bir AVM’de stant çalismasi yaptik. Çalisanlarimizla birlikte temiz çevre, temiz su ve temiz hava slogani ve gönüllülük esasina dayali düzenledigimiz etkinligimize basta Firat Üniversitesi ögretim üyeleri ve ilgili bölümlerden asistan ve intörn arkadaslarimiz ile vatandaslarimiz bize katildilar ve bizi desteklediler. Burada kendilerine çok tesekkür ederim. Çevre temizligine katki sunmak üzere birlikte topladigimiz çöplerle vatandaslara insan sagligi ve yasanabilir temiz doga mesajini vermeye çalistik. Tüm vatandaslarimizi bu konuda duyarli olmaya davet ediyoruz” dedi.

Düzenlenen etkinlige Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Firat Üniversitesi Halk Sagligi Anabilim Dali ögretim üyeleri, asistan ve intörn hekimler, Il Saglik Müdürlügü hizmet baskanlari, ilgili birim sorumlulari ve Sivrice Ilçe Saglik Müdürlügü personeli ile gönüllü vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA