Düzce'de Saganak Taskina Sebep Oldu Açiklamasi Evleri Su Basti

Düzce’de saganak yagis taskina sebep oldu, bazi evleri su basti. Esyalarinin zarar gördügünü söyleyen bir vatandas, "Evde oturuyorduk. Bir anda evin içi su dolmaya basladi. Evin içerisi ve esyalar çok kötü oldu" dedi.

Düzce'de Saganak Taskina Sebep Oldu Açiklamasi Evleri Su Basti
Düzce’de etkili olan kuvvetli yagis taskina sebep oldu. Özellikle Üçköprü, Doganli, Sariçökek, Muncurlu, Günbasi, Esmahanim, Dilaver, Yazlik ve Yesilova köylerinde menfezlerin tikanmasi sebebiyle taskinlar meydana geldi. Il Özel Idaresi ekiplerinin hizli müdahalesi ile birlikte taskinlar önlenirken, Üçköprü köyünde bazi evleri su basti.

Üçköprü’de ikamet eden Kurt ailesinin evini de su basti. Ne oldugunu anlayamayan aile panikle disariya çikti. Yagisin durmasinin ardindan eve giren aile, esyalarinin büyük bir kisminin zarar gördügünü gördü. Yasananlari anlatan Edanur Kurt, "Evde oturuyorduk. Bir anda evin içi su dolmaya basladi.

Evin içerisi ve esyalar çok kötü oldu. Bütün esyalarimiz gitti. Evin içine kum torbalari ile su gelmesin diye engel yapmaya çalistik ama o da bir sonuç çikaramadi maalesef. Yapabilecek hiçbir sey yok" dedi.

Öte yandan, Edanur Kurt’un ardiye olarak kullanilan kisimda bulunan civcivleri su baskinindan kurtardigi ögrenildi.
Kaynak: İHA