Kars Turizmine Çektigi Fotograflarla Katki Sunuyor

Fotograf sanatçisi çektigi fotograflarla 40 yildir Kars turizmine katki sagliyor.

Kars Turizmine Çektigi Fotograflarla Katki Sunuyor
1960 Artvin Savsat dogumlu, 63 yalindaki Fotograf Sanatçisi Özgen Besli, Kars’in tarihi ve kültürel yerlerini çektigi fotograflarla dünyaya tanitiyor.

Yaklasik 40 yildir fotografla ugrasan Özgen Besli, son günlerde çektigi

Time Lapse fotograflarla yaptigi hizli videolarla tarihi mekanlarin büyüleyici görüntülerini ortaya çikardi.

“Fotograflarla turizme katki sagliyor”

Besli’nin son olarak yaklasik 41 dakikalik görüntü olusumunda yaklasik 550-650 arasinda fotograftan Kars Kalesi’nin bulutlar arasinda gün dogumu videosu adeta görenleri büyüledi. Kars Kalesi daha önce bu kadar güzel görüntülenmemisti dedirtti.

Özgen Besli, “Bugün gün dogumunda buraya geldim, saat 03.30 gibi

Time Lepse yapmak istedim. Ama bulutlar olmadi bugün sansima tabi ki bu sehirde yasiyorum. Buranin kültürüne, turizmine de katki sunmam gerekiyor. Bende Karsli bir vatandas olarak, Karsli fotografçi olarak elimden geldigince Kars turizmine ve kültürüne katki sunmaya çaliyorum” dedi.

“Vefali evlat gibi Kars’a katkida bulunmaya çalisiyorum”

Besli, “Biz bu sehirde büyüdük, ekmegimizi kazandik. Isimizi kurduk, çocuklarimizi yetistirdik. Bizim de bu sehre karsi sorumluluklarimiz var. Bende vefali bir evlat gibi çektigim fotograflarla hem sehrime, hem de çevre illere katkida bulunmaya çalisiyorum. Suan Time Lepse yapiyorum. Time Lepse 5 saniye araliklarla fotograf çekiyorum. 500 kareye ayarladim. 5 saniye araliklarla 500 tane fotograf çekecek makinem, 500 kare fotografi ben 20-22 saniye düsürerek hizli video elde etmis olacagim” diye konustu.

Fotograf Sanatçisi Özgen Besli, kendi isyerinde kurdugu atölyede kendi çektigi fotograflari isliyor. Besli’nin sergi gibi stüdyosunda ise bir birinden güzel fotograflar sergileniyor.

Bölge turizmine de önemli katkilar veren Besli, uluslar arasi ve ulusal alanda da birçok ödüle sahip bulunuyor.
Kaynak: İHA