Ordu'da Kruvaziyer Hareketliligi

Türkiye’de artan kruvaziyer turizmi pastasindan Ordu’da payini aliyor. 2022 Aralik ayindan bu yana dev yolcu gemilerine ev sahipligi Ünye Limani, Ordu’da turizmin hareketlenmesini sagladi.

Ordu'da Kruvaziyer Hareketliligi
Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldigi günden bu yana yaptigi çalismalarla uluslararasi yeterlilik seviyesine getirilen Ünye Limani, her geçen gün meyvelerini vermeye devam ediyor. Yapilan büyütme çalismalarinin ardindan Ro-Ro ve konteyner tasimaciligina açilan liman, kruvaziyer turizmine de ev sahipligi yapiyor.

Binlerce turist agirlandi

Deniz turizminin yaygin oldugu bölgelerde agirlikli olarak yapilan kruvaziyer seferlerinin yeni rotasi Ordu oldu. Öncesinde Trabzon, Amasra, Istanbul limanlarinda duraklayan gemiler, simdi ise Ordu’yu da rotasina ekledi. 6 aydan bu yana Rusya’dan hareket ederek rotalarindan biri olan Ordu’ya gelen kruvaziyer gemisi 7 kez Ünye Limanina sefer düzenledi.

Düzenlenen seferler ile Ordu’ya gelen turistler turlar esliginde sehrin tarihi ve dogal güzelliklerini gezerek bol bol alisveris yapabilme imkâni buluyor. Kruvaziyer turizmi hem deniz turizmi canlandirirken hem de Ordu’nun ekonomisine önemli ölçüde katki saglamis oluyor.

Ordu’nun dünyaya açilan kapilarindan biri olan Ünye Limani’nin bundan sonra da çok sayida kruvaziyere ev sahipligi yapmaya devam edecegi öngörülüyor.
Kaynak: İHA