Babadan Miras Kalan Dükkanin Basina Geçen Küllüoglu Açiklamasi

Kastamonu’da hayatini kaybeden ebru-hat ustasi babasinin meslegini yasatmak için miras dükkanin basina geçen Kutluhan Küllüoglu, yaptigi eserler ve deri ürünleri ile geçimini sagliyor.

Babadan Miras Kalan Dükkanin Basina Geçen Küllüoglu Açiklamasi
Kastamonu’da yasayan, 31 yasindaki Kutluhan Küllüoglu, hayatini kaybeden hat ve ebru ustasi babasinin meslegini yasatmak için is yerinin basina geçti. Baba mirasi dükkanina sahip çikan Küllüoglu, babasinin 40 yildir sürdürdügü ebru ve hat sanatini yasatmaya çalisiyor. 2 senedir Münire Medresesi El Sanatlari Çarsisi’ndaki dükkanda hat ve ebru sanatindan eserler yaparak geçimini saglayan Küllüoglu, ayni zamanda deriye sekil verilerek cüzdan, çanta, kartliklar yapiyor.

“Babamin vefatindan sonra ben de bu dükkanin kapanmasina razi olmadim”

Babasinin dükkaninin kapanmasini istemedigi için isi devraldigini belirten Küllüoglu, “Rahmetli babam 40 yillik ebru sanatçisiydi. Bu dükkan da ona ait, yaklasik 20 yildir burada eserlerini sergiliyordu. Babamin vefatindan sonra ben de bu dükkanin kapanmasina razi olmadim. Yaklasik 2 yildir yogun olarak ebru sanatiyla ugrasiyorum. Ilk ebru kursumu rahmetli babamdan 2010 yilinda aldim. Son 2 yildir da yogun bir sekilde ebru sanatiyla ugrasiyorum. Kendimi gelistirmek için özel hocalarda da egitimler aldim. Bu dükkanda da hem kagit hem de deri üzerine ebru çalismalari yaparak sanatimi ilerletmeye çalisiyorum. Burada deri üzerine ebru, çanta, cüzdan, kartlik gibi ürünler yapiyorum. Ürünlerim ve desenlerim tamamen kendime ait. Ilgi yavas yavas olusmaya basladi, çünkü her bir desen kisinin kendine özel desen oluyor” dedi.

Kaynak: İHA