6 Yelkenci Rekor Denemesi Için Hopa Limanindan Start Aldi

Atilla Gökova ve ekibi Artvin’in Hopa Limani’ndan start alarak rekor denemesi yapacak.

6 Yelkenci Rekor Denemesi Için Hopa Limanindan Start Aldi
Açik deniz yelken sporcusu Atilla Gökova ve ekibi Artvin’in Hopa Limani’ndan, Iskenderun Limani parkuruna durmadan ve disaridan yardim almadan, sadece yelken ve rüzgarin gücü ile dört denizi ve yaklasik 1.500 deniz milli bir mesafeyi asarak 6 kisilik ekip olarak ilk Türkiye turu süresini kayitlara geçirecek.

Türkiye Yelken Federasyonu Artvin Il Temsilcisi Mustafa Durgun yaptigi açiklamada, ”Dünya Yelken Federasyonu’nun Avrupa ve Dünya sampiyonalarina dahil ettigi açik deniz/offshore sinifi yarislarini, Türkiye Yelken Federasyonu ülke genelinde yayginlastirmayi amaçliyoruz. Türkiye Yelken Federasyonu tarafindan Türk yelkenciligini gelistirmek, açik deniz yelkenciligine tesvik etmek üzere bir birinden önemli çalismalar baslatti. Son olarak yelken sporu için önem tasiyan Karadeniz’in hirçin ve agresif sularinda bir rekor denemesi daha gerçeklestirdi. Ayni zamanda performans hedefleriyle olimpik siniflarda sporcularimiz uluslararasi yelken yarislarin da, ülkemizi basariyla temsil etmek istiyor. En önemlisi yelken sporunun hobi olarak, erisebilirligini artirarak, uygulamalari ülke geneline yayabilmek için çalismalarina devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Açik deniz yelken sporcusu Atilla Gökova ise yaptigi açiklamada, geçen yil kardesiyle birlikte ayni güzergahta rekor denemesi yaptigini belirterek, bu sefer daha iyi bir sürede baska bir kategoride yarisma yaptiklarini söyledi.



Gölova, "Niyetimiz 10 günde yada daha altinda Iskenderun’a varmak. Bizim çok önemsedigimiz bir proje Türkiye turu rekor projesi uluslar arasi platformda da ülkeyi tanitmak anlaminda Türk yelkenciligin ve açik deniz yarisçiliginin gelismesi anlamin çok önemli bir parkur” açiklamasinda bulundu.

Sporcular tek yelkenli ile Hopa Limani’ndan start alarak sirasi ile Karadeniz, Istanbul Bogazi, Marmara Denizi, Çanakkale Bogazi, Ege ve Akdeniz geçilerek Iskenderun’da son bulacak.
Kaynak: İHA