15. Uluslararasi Tiyatro Festivali Perdelerini Açti

Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Toplulugu tarafindan bu yil 15.’si düzenlenen Uluslararasi Tiyatro Festivali perdelerini açti.

15. Uluslararasi Tiyatro Festivali Perdelerini Açti
Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Toplulugu tarafindan geleneksel olarak düzenlenen Uluslararasi Tiyatro Festivali perdelerini açti. Bu yilki festivalin temasi ‘Tiyatro Birlestirir’ olarak belirlendi. Festival çerçevesinde Türkiye’nin farkli üniversitelerinden ögrenci topluluklarinin yani sira Iran ve Kirgizistan’dan ekiplerin de aralarinda oldugu ulusal ve uluslararasi tiyatro topluluklari 6-11 Mayis 2023 tarihleri arasinda Akdeniz Üniversitesi ev sahipliginde 6 gün boyunca toplam 12 oyun sergileyecek.

11 Mayis’a kadar sürecek

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu ve yerleske içerisindeki Olbia Salonu’nda gerçeklestirilen ilk oyunlar hafta sonu sahnelendi. Festivalin ilk gününde Iran’dan Volume Art toplulugu What’s The Truth ‘Hakikat nedir?’ adli oyunuyla, ikinci gününde ise Akdeniz Üniversitesi Sanat Toplulugu ‘Gizli Oturum’ ve Istanbul Üniversitesi ÖKM Sahnesi "Kural ve Kuraldisi" oyunuyla sanatseverlerle bulustu. Haftanin ilk gününde ise Istanbul Üniversitesi Tip Fakültesi Tiyatro Toplulugu ‘Büyük Romulus’ Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Toplulugu ‘Kont Öderland’ oyunlariyla seyirciyle bulustu. Sahnelenen oyunlar ve oyuncularin performanslari sanatseverlerden tam not aldi. Festival 11 Mayis Persembe gününe kadar her gün sahnelenecek birbirinden güzel oyunlarla devam ediyor.
Kaynak: İHA