Tunceli Itfaiyesi, Kayip Gençleri Bulmak Için Yogun Çaba Harciyor

Tunceli Belediyesi Itfaiye ekipleri, Munzur Çayi’na düsen gençleri bulmak için yogun çaba harciyor. Ekiplerin çalismasina Istanbul, Ankara ve Izmir itfaiye ekipleri de destek veriyor. Tunceli’de çok sayida ekibin katilimiyla devam eden çalismalarda dün 22 yasindaki Baran Aslantas’in cansiz bedenine ulasilmisti. Kayip 2 sahsin için bulunmasi için çalismalara genis bir alanda devam ediliyor.

Tunceli Itfaiyesi, Kayip Gençleri Bulmak Için Yogun Çaba Harciyor
Tunceli Belediyesi Itfaiye Müdürlügü’ne bagli 7 kisilik dalgiç ekibi, 21 Nisan tarihinde Ovacik karayolunun 40. kilometresinde meydana gelen kazanin hemen ardindan Munzur Çayi’na düserek kaybolan 3 genç için arama kurtarma çalismalarina baslamisti. Çalismalarda 1 Mayis tarihinde aracin yerini tespit eden ekip, diger ekiplerle birlikte aracin sudan çikarilmasini saglamisti. Basta Istanbul olmak üzere Ankara ve Izmir itfaiyelerinin de destek verdigi Tunceli ekibi, Munzur Çayi’nin yani sira Uzunçayir Baraj Gölü’nde de arama çalismalarini sürdürüyor.

Çalismalarda dün, 22 yasindaki Baran Aslantas’in cansiz bedeni Munzur Çayi’ndan çikarilirken kayip Azat ve Mehmet Can Demiral’in bulunmasi için ise, çalismalara araliksiz devam ediliyor.

Kazanin hemen ardindan arama kurtarma çalismalarina basladiklarini belirten Tunceli Belediyesi Itfaiye Müdürü Metin Yolta, “24 Nisan tarihinde Istanbul ekibi de bize katilarak kaza alanindan merkeze kadar her iki kiyida arama çalismalarini devam ettirdik. Bu çalismalarda kazazedelere ait ayakkabi, mont ve araç parçalari bulunmustu. Baraj gölünde dalislarimiz gerçeklesti ve sürüyor. 1 Mayis itibariyle de kaza yerinde sondalama ve dalislarla yapmis oldugumuz çalismada Istanbul Itfaiyesi ile birlikte aracin yeri tespit edildi. Daha sonra Izmir ve Ankara ekibiyle araci halatlarla bulundugu yerden disari çikardik. Aramalarimiz devam ediyor. Biz Tunceli olarak 7 kisilik ekibiz. Istanbul eki de 7 kisiyle destek veriyor. Bunlar dalis ekipleri. Hepsi de dalis yapabilecek profesyonel egitim almis personel. Ayrica Türkiye genelinden gelen arama kurtarma ekipleri JAK, AFAK ve itfaiye ekipleriyle koordineli sekilde çalismalara devam ediliyor” dedi.

Istanbul Belediyesi ekip amiri Nurettin Ünal ise “Biz Istanbul Belediyesi su alti arama kurtarma ekibiyiz. 24 Nisan’da belediye baskanimizin talimatiyla buraya çikis yaptik. Olayin oldugu yerden Tunceli’ye kadar tüm bölgelere bakmaya çalisiyoruz. 1 Mayis’ta araci oldugu yerden çikardik. Onun disinda aramalarimiz tüm hiziyla devam ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA