Eskisehir 'Sui Generis' Tiyatro, Özbekistan'dan Eskisehir'e Ilgi Ile Döndü

Eskisehir ‘Sui Generis’ Tiyatro, Özbekistan’dan Eskisehir’e ilgi ile döndü. Özbekistan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan düzenlenen ‘Avrasya Tiyatro Festivali’ne özel davet edilen ‘Sui Generis’ Tiyatro; gerçeklestirdigi tiyatro oyunuyla, Özbekistan seyircisinden tam not aldi.

Eskisehir 'Sui Generis' Tiyatro, Özbekistan'dan Eskisehir'e Ilgi Ile Döndü
Yaklasik 5 gün süren ve Azerbaycan, Türkmenistan, Belarus, Kazakistan gibi ülkelerin katilim sagladigi ‘Avrasya Tiyatro Festival’inde; Türkiye’yi ‘Sui Generis’ Tiyatro, ‘Dönemeç’ adli tiyatro oyunuyla temsil etti. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Mustafa Kurt; ‘Avrasya Tiyatro Festivali’ne özel davetli olarak katildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Mustafa Kurt; Avrasya Tiyatro Festival’inde, ‘Sui Generis’ Tiyatro’yu, gösterdigi basarili performansindan dolayi kutladi ve tebrik etti.

Özbekistan Uluslararasi Tiyatrolar Birligi Baskani Aybek Veysaloglu ve Özbekistan Tiyatrolar Birligi Baskani Bahrom Usmanov; ‘Avrasya Tiyatro Festivali’ne gösterilen basaridan dolayi, ekibe ödüllerini sahnede takdim etti. Grup koordinatörü ve oyuncu Eskisehirli Av. Hüseyin Akçar, ‘’Bu festival; iki ülke arasinda kardeslik baglarini da güçlendirdi. Ülkemizi; gururla temsil etmenin verdigi heyecanla, bütün festival ekibine tesekkür ederim’’ dedi.

Akçar; Program sonunda, Birlik baskanlarina ve bakanlik temsilcilerine, Eskisehir hediyelerini düzenlenen törenle takdim etti.
Kaynak: İHA