Binali Yildirim, Gündüzlü Engelli Bakim Merkezinin Açilisini Yapti

AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, Gündüzlü Engelli Bakim Merkezinin açilisini yapti.

Binali Yildirim, Gündüzlü Engelli Bakim Merkezinin Açilisini Yapti
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasini Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Dogan Yildiz yapti. Daha sonra sirasiyla AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kiliç ve Kars Valisi/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz birer konusma yapti.

Son olarak söz alan AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, “21 yillik iktidarlik dönemimizde yurdun her tarafinda insana dokunan, insanin hayatini kolaylastiran, yasam standartlarini yükselten isler yaptik, hizmetler yaptik. Cumhurbaskanimizin liderliginde dünyanin en büyük projelerini de açtik, Çanakkale Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, hizli tren, Ovit Tüneli, Zigana Tüneli, daha birçok mega projeyi astik ama ben bu açilislarda en çok heyecanlandigim konular sosyal yönü kuvvetli olan bu ve buna benzer projelerdir. Insana dokunan, insani önceleyen projelerdir” dedi.

Yildirim, “Bugün bu proje mütevazi olabilir ama fonksiyonu icabi, önemi icabi, hizmet ettigi alan icabi bence en heyecan verici, en güzel projelerden biridir. ’Insani yasat ki devlet yasasin, insani yücelt ki devlet yücelsin’ anlayisinin ta kendisidir. Hatirlamanizi isterim, AK Parti iktidarina kadar engellilerin yasasi yoktu, engellilere nasil bir alan açilacak, neler yapilacak? Toplumdaki statüleri ne olacak? Devletin, sosyal devletin sorumlulugu neler olacak? Bunlari tanimlayan bir yasa bile yoktu. Memleket sevdalisi, insan sevdalisi Cumhurbaskanimiz ilk yaptigi islerden biri 2004 yilinda bu yasayi çikarmak oldu. Sonra belediyelerimizde, büyük sehirlerimizde su engelli rampalar dahi yoktu. Engelli insanlarimiz sokaga çikip da bir yerden bir yere gidemezdi. ’Gören Göz’ projesi Bakanligimiz döneminde gelistirdigimiz ve ayni zamanda ulasimda, erisimde hayatin her yerinde ’ben varim’ diye telefon sirketleriyle, Telekom’la gelistirdigimiz engelli insanlarimizi evlerinde istihdam edecek projelerde o dönemde hayata geçirdik. Simdi bu engelli meselesi esasinda herkesin meselesidir. Hepimiz bugün kendini engelli gibi görmeyen herkes engelli adayidir. 6 ay önce ben bunu yasadim, çok ciddi bir geçirdim ve 3 ay yataga bagimli kaldim. Bu yasadigim tecrübe bana engelli kardeslerimizi daha iyi anlamama vesile oldu. Insan yükü agirdir, kolay bir sey degil. Ama bu da bir imtihandir. Engellileri istedigimiz düzeye getirmek için önce zihinlerdeki engeli kaldirmamiz lazim. Zihinlerdeki engel kalktiktan sonra artik engellilerimizle aramizda ayni sekilde sosyal hayatin içinde, çalisma hayatinin içinde, sanatta, kültürde bulunabilirler” diye konustu.

Yildirim, “Hele hele böylesine gündüzlü bir engelli merkezi çok güzel bir fikir, tebrik ediyorum. Çünkü ailelerin de gündüz baska is yapmalari gerekiyor, baska mesgaleleri var. Onlara zaman tanimak, gözlerinin arkada olmayacagi güvenli bir yerde evlatlarini birakmak haklari. Burada 50’ye kadar gencimiz hem sanat ögrenecek hem egitim alacak hem de bazi becerileri kazacak, çok güzel bir düsünce. ’Insani yasat ki devlet yasasin’ anlayisi bizim 20 yillik mücadelemiz. Yollari, havaalanlari, hastaneleri, okullari insanlar için yapiyoruz, ne yaptiysak insan için. Insan sevdasi olmayan, insan sevgisi olmayan memlekete hiçbir hayri olmaz. Biz yasatmayi önceleyen bir anlayisiz. Ama bir yandan da insanlarin huzurunu kaçiran, güvenligini tehdit eden daglarda, ovalarda insanlarimizi katleden, askerimizi, polisimizi sehit eden bölücü terör örgütleri var. Bir yandan ülkemizi kalkindirirken, insanimizi güzel hizmetlerle bulustururken bir yandan da ülkemizi zayiflatmaya çalisan, bölmeye çalisan insanlarimizin canina kasteden mihraplarla da mücadele ettik ve elhamdülillah bunda da basari sagladik. Benim Karsli kardeslerimden özellikle istirhamim var, yakin tarihte bir seçim yapacagiz, bu seçimde yapacaginiz tercih çok önemli. Kazanimlarimizi yeni yüzyilda daha ileriye mi tasiyacagiz, güvenle, istikrarla, güçlü iradeyle yolumuza devam mi edecegiz yoksa geçmis yillardaki 70’li, 90’li yillardaki kargasayi, kaosu ve insanlarin yarinina güvenle bakamadigi günlere mi dönecegiz? Bunun kararini vereceksiniz” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Yenisehir Mahallesi’nde bulunan Engelli Bakim Merkezinin açilisi yapildi. Açilisi yapilan merkez, davetliler tarafindan gezildi.

Kars’ta yapimi tamamlanan ve önemli bir eksigi gideren Gündüzlü Engelli Bakim Merkezinin açilis törenine AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kiliç, AK Parti Milletvekili Adayi Adem Çalkin, kurum ve daire amirleri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA