Berlin Kültür Festivaline Büyük Ilgi

Almanya’da çesitli ülkelerin bir araya gelerek kültürlerini tanittigi Berlin Kültür Festivali büyük ilgi gördü.

Almanya’nin baskenti Berlin’de 1996 yilindan beri her yil düzenlenen Berlin Kültür Festivali pandemi nedeniyle 3 yil aranin ardindan sokak festivalleriyle basladi.

Türklerin yogun olarak yasadigi Berlin’in Kreuzberg semtinde düzenlenen festivalde Almanya kültürünün yani sira farkli ülkelerdeki kültürel zenginlik tanitildi. 4 gün sürecek festivalde, kentte yasayan farkli milletlerden ve kültürlerden gruplar, kendi kültürel zenginliklerini sunma firsati buldu. Kurulan 300’ün üzerinde stantlarda, dünyanin dört bir yanindan yiyecek, içecek, el sanatlari, renkli giysiler ve takilar misafirlerin begenisine sunuldu. Yogun Türk nüfusunun yasadigi Berlin’de Türkçe müzikler ve Türk mutfagi da festivalde yerini aldi.

Görsel sölen yasanacak

Girisin ücretsiz oldugu festivale katilanlar, kurulan 4 farkli büyük sahnede, 4 gün boyunca Anadolu cazindan Afrobeat’e ve Japon fusion müziginden mestizo müzigine ve Balkan ritimlerine kadar çesitli müzik gruplarini, dinleme ve bu müzikler esliginde dans edip eglenme firsati bulacak. Dünyanin farkli ülkelerinden yaklasik 100 müzik grubunun sahne alacagi festival, pazar günü gerçeklestirilecek dansli ve müzikli geçit töreniyle en kalabalik gününü yasayacak. Geçit töreninde yaklasik 5 bin civarinda dansçi, müzik esliginde rengarenk kültürel kostümlerini giyip yüz binlerce izleyicinin arasindan dans ederek geçecek. Brezilya sambasindan, Çin’e özgü aslan dansina kadar çesitli dans gösterilerinin yapilacagi festival, pazartesi günü ögle saatlerinden sonra sona erecek.

Berlin Festivali, her yil mayis ayi sonlarina dogru, Hiristiyanligin dünyaya karsi vazifelerinin basladigi gün olarak kabul edilen Pfingsten (Hamsin Yortusu) bayraminda gerçeklestiriliyor.

Almanya’da pazartesi gününün resmi dini tatil olmasi nedeniyle pek çok turist festivali takip etmek üzere Berlin’e akin ediyor.
Kaynak: İHA