BARÜ Ev Sahipligindeki Toplantida Yabanci Dil Egitiminin Gelecegi Konusuluyor

Bartin Üniversitesi (BARÜ) ev sahipliginde Türkiye’deki Yabanci Diller Yüksekokulu yöneticileri ve sektör temsilcilerinin katilimiyla baslayan toplantida yabanci dil egitimin gelecegi konusuluyor.

BARÜ Ev Sahipligindeki Toplantida Yabanci Dil Egitiminin Gelecegi Konusuluyor
Bartin Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleskesi Egitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen “15. Yabanci Diller Yüksekokulu Yöneticileri Toplantisi” açilis töreniyle basladi.

Iki gün boyunca Yabanci Diller Yüksekokulu yöneticileri ve sektör temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirilecek panellerde yabanci dil egitiminin mevcut durumu ortaya konularak, güçlü yönleri ve sinirliliklari aktarilarak çözüm önerileri sunulacak.

“Gelecegimize deger katacak önemli bir toplantiya daha ev sahipligi yapiyoruz”

Etkinligin açilis töreninde konusan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yabanci dil ögrenimi konusunda bir araya gelindigi bu toplantiya ev sahipligi yapiyor olmaktan duydugu mutlulugu dile getirerek, emegi geçenlere tesekkür etti.

Rektör Uzun, “Yabanci dil konusunun çok boyutlu bir mesele oldugunu biliyoruz. Ögretmen niteligi, müfredat tasarimi, çocuklarin dile maruz kalma ortamlarinin çesitlendirilmesi gibi birçok faktör dil ögretiminde etkili olmaktadir. Ayrica, teknolojinin dil ögrenimindeki rolünü ve dijital ögrenme platformlarinin kullanimini da diger bir önemli konu olarak önümüzde durmaktadir” dedi.

“Birlikte çalisip, birlikte yol almak bizleri basariya ulastiracaktir”

Kültürel ve ekonomik etkilesimlerin arttigi bir çagda yasadigimizi da aktaran Rektör Uzun, “Dil bariyerlerini asmak ve farkli kültürlerle etkilesimde bulunmak için yabanci dil becerilerine sahip olmak hayati bir gereklilik haline gelmistir. Bu nedenle, yabanci dil egitimi alaninda karsilastigimiz zorluklari ele almak ve etkili çözümler gelistirmek büyük önem tasimaktadir. Iste bu noktada 2 gün boyunca burada konusulacaklari oldukça önemli buluyorum. ‘Birlikte çalisma ve birlikte yol alma’ anlayisiyla farkli görüs açilariyla aktarilan konularin sürece degerli katkilar sunacagina yürekten inaniyorum” diye konustu.

“15’inci toplantimizi rekor bir katilimla gerçeklestiriyoruz”

Yabanci Diller Yüksekokulu Yöneticileri Platformu Kurucu Baskani Prof. Dr. Hüsnü Enginarlar ise toplantiya olan ilgiye atifta bulunarak “Rekor bir katilimla bu toplantiyi düzenliyoruz. Bu alanda olan sorunlarin çok oldugundan ziyade daha iyiye ulasmak için gösterilen hassasiyetin bir sonucu olduguna inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Yabanci dil egitimiyle ilgili konusulacak çok konunun oldugunu kaydeden Enginarlar, “Bu dinamik süreçte ülkemize daha iyi insan gücü yetismesinde katki sunmak istiyoruz. Burada alinan kararlar tavsiye mahiyetinde oluyor ve sürecin iyilestirilmesi için oldukça önemli buluyorum” seklinde konustu.

“Yabanci dil ögrenimi üzerinde ciddiyetle durulmasi gerekiyor”

BARÜ Yabanci Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Burcu Sentürk de Türkiye’de üzerinde ciddiyetle üzerinde durulmasi gereken bir konuda gösterilen gayrete dikkat çekti.

Sentürk, “Yabanci dil ögretimi için yüksekögretim artik egitim-ögretim alaninda son çikis olmakta ve bizlerin verdigi egitim son derece önem arz etmektedir. Her yil toplantilarimizda oldugu gibi bu yilki toplantimizi da verimli bir sekilde gerçeklestirmek, çözüm önerilerimizi ve iyi uygulama örneklerimizi birbirimizle paylasmayi hedefliyoruz” dedi.

Toplantinin açilis töreninde BARÜ Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü ögretim elemanlari Dr. Ögr. Üyesi Reha Sarikaya ile Dr. Ögr. Üyesi Ceren Dogan tarafindan gerçeklestirilen müzik sunumu büyük begeni topladi.

Toplantiya alandaki önemli kurum ve kuruluslar da destek veriyor

BARÜ Kutlubey Yerleskesi Egitim Fakültesi Konferans Salonu ile birlikte 11 ayri salonda es zamanli gerçeklestirilen toplantilar alandaki önemli kurum ve kuruluslar tarafindan da destekleniyor. Süreç içerisinde yapilan sunumlarla görüs alisverisinde bulunan etkinlikte açilan stantlarda yapilan çalismalar hakkinda bilgiler veriliyor. 15. Yabanci Diller Yüksekokulu Yöneticileri Toplantisinin sponsorlari arasinda Burlington English, Cambridge, English Central, ETS Global, ILS WEXT, Macmillan Education, Mc Graw Hill, NSLS Education, National Geographic Learning, Oxford University Press, Pearson ve Regional English Language Office yer aliyor.
Kaynak: İHA