Hobi Olarak Basladigi Ahsap Sanati Gelir Kapisi Oldu

Yillardir muhasebecilik yaptiktan sonra büyük sehrin karmasasindan bunalarak memleketine dönmeye karar veren Serkan Maden, hobi olarak basladigi ahsap esya üretimi sanatini kurdugu atölyede gelir kapisi haline dönüstürdü.

Hobi Olarak Basladigi Ahsap Sanati Gelir Kapisi Oldu
Sinop’un Gerze ilçesinde yasayan Serkan maden (43), 25 yil Istanbul’da muhasebecilik yaptiktan sonra büyük sehrin kalabaligindan ve hareketliliginden bunaldi, memleketi Sinop Gerze’ye dönmeye karar verdi. Çocuklugundan beri hobi olarak ahsapla ilgilenen Maden, 3 yil önce açtigi dükkâninda ahsap gemi modelleri ve çesitli hediyelik esyalar üretiyor.

Memleketine dönüs hikâyesini anlatan Serkan Maden, “Aslen muhasebeciyim, 25 yil Istanbul’da büyük firmalarda görevlerde bulundum. Belli bir süre sonra ‘artik yeter’ dedim, memleketime geri dönmek istedim. Büyük sehrin hareketinden insan ister istemez bikiyor. Memleketimiz ve ilçemiz çok güzel, onun dogasina kapildik geldik buraya. Ilk geldigimde tekrar muhasebecilik yaptim ve sonra madem ayni isi yapacaktim ben neden döndüm dedim kendime. Sevdigim is olan bu isi yapmaya karar verdim” diye konustu.

Ahsaba olan ilgisinin küçük yaslarinda basladigini söyleyen Maden, “Çocuklugumdan beri kus kafesleri ve ahsaba karsi hobim var gibiydi. Bu zamana kismetmis. Ilk baslarda 6 metrekarelik dükkânim vardi, hobi diye yaparken 1 yaptik, 3’e çikardik, 5’e çikardik derken suan 100 metrekare dükkânim var, 50 metrekare de atölyem var” seklinde konustu.

Yaklasik 6 yildir bu isi yaptigini söyleyen Maden, “Agirlikla gemi modelleri üretiyorum, yatlar, balikçi gemileri, takalar, saksiliklar, ahsap zigon masalar, lambader yapiyorum. Ahsapla ilgili her seyi yapabiliyorum. Aralik-Mart arasinda satisi birakiyorum direk imalata yogunlasiyorum. Zaman zaman devamli müsterim olan STK’lara, partilere ve toptancilara ürün veriyorum” dedi.

Herkesin kendine göre kesfettigi ya da kesfetmeyi bekleyen bir hobisi oldugunu anlatan Maden, “Kimi balik tutar kimi ava gider, benim de hobim ahsap. Ahsabi islerken kendimi katiyorum, rahatliyorsunuz dünyadan kopuyorsunuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA