Engelliler Haftasinda Engelli Sporcular Unutulmadi

Sivas’ta 10-16 Mayis Engelliler Haftasi’nda kentte yasayan engelli sporcular kahvalti programinda bir araya geldi.

Engelliler Haftasinda Engelli Sporcular Unutulmadi
Sivas Valiliginin himayelerinde Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve il temsilcilikleriyle birlikte düzenlenen kahvalti programina Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek ve esi Dr. Çigdem Olgun Simsek, Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç, engelli sporcular ve antrenörleri katildi.

“Ilimiz sporcu yetistirme anlaminda çok iyi noktada”

Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, Sivas sporcu yetistirme anlaminda iyi bir noktada oldugundan bahsederek “Aramizda Türkiye sampiyonlarimiz var, olimpiyat sampiyonlarimiz var, dünya sampiyonlarimiz var. Bu da gösteriyor ki ilimiz sporcu yetistirme anlaminda çok iyi noktada. Siz engelli sporcular hiçbir engel tanimayarak ‘ Bizde variz, engel tanimiyoruz’ sloganiyla azim kararlilik ve sabirla çok güzel basarilar elde ediyorsunuz ve elde etmeye devam edeceksiniz. Bizler de bu basarilarinizla gurur duyuyoruz. Insallah bu basarilariniz daha da yükselecek, daha güzel basarilar elde edeceksiniz” dedi.

“Basarinin çalisarak olacaginin en önemli göstergeleri”

Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç, basarinin çalisarak olacaginin en önemli göstergelerinin engelli sporcular oldugundan bahsederek, “Engelliler haftasi münasebetiyle çok anlamli bir programla bir arada bulunuyoruz. Sivas Valiliginin himayelerinde Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve il temsilciliklerimizle birlikte organize ettigimiz bu programda Sivas’ta ilk defa gerçeklestiriliyor. Suan burada olimpiyat sporcumuz, Türkiye sampiyonumuz, dünya sampiyonlarimiz gibi birçok bransta basari ede etmis sporcularla bir araya gelmek amaciyla böyle bir program gerçeklestirdik. Basarinin çalisarak olacaginin en önemli göstergesini bu salonda bulunan kardeslerimiz. Bu salonda bilek güresi, güres, halter, satranç gibi 12 farkli bransta basari elde etmis sporcular var. Firsat verildigi zaman, arzu edildigi zaman engelli olmanin bu anlamda herhangi bir kusur olmadigini, onlarin da basarabildigini görüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA