Yalova'da Çocuklara Güvenli Trafik Egitimi

Yalova Belediyesi, Yalova Emniyeti ve Il Jandarma Alay Komutanligi ekipleri Trafik Haftasi nedeniyle ortaklasa etkinlik düzenledi.

Yalova'da Çocuklara Güvenli Trafik Egitimi
Çocuklarin yogun olarak katildigi etkinlikte, güvenli trafik egitimi verildi.

Egitim sonrasi jandarma, polis ve belediyeye ait araç ve gereçler tanitildi. Renkli görüntülere ev sahipligi yapan etkinlikte trafik kurallari ögrencilere detayli anlatildi.

Yalova Belediyesi tarafindan çocuklarin trafik ve yaya bilincini daha da pekistirmeleri adina kurulan pistte, çocuklar egitim sonunda uygulamali olarak trafik dersini islediler. Çocuklardan 2’ser grup olusturuldu. Hem yaya hem de akülü araçlarla güvenli geçisin nasil olacagi jandarma ve polisler esliginde anlatildi. Egitim sonunda çocuklara egitici ve ögretici çesitli hediyeler takdim edildi.

“Hepimizin Ortak Sorumlulugu”

Küçük yasta trafik egitimin önemli olduguna dikkat çeken Yalova Belediyesi ekipleri, “Yalova Belediyesi olarak Volkan Tasgin Trafik Egitim Pistimiz, her yil binlerce ögrenciye farkindalik olusturmak adina egitiliyor. Trafikte güvenlik hem yaya hem de kullanicilar için oldukça önemli. Jandarma ve emniyet ekiplerimizle birlikte ögrencilerimize böyle güzel bir alanda egitim haftasini taçlandirdik. Toplam bin 2 ögrencimiz egitim aldi” dedi.

Yalova Belediyesi ve paydaslari ile yapilan etkinlikte ilçelerde de ögrenciler geldi. Altinova Haci Ali Saruhan Ortaokulu 5. sinif ögrencileri Zeynep Rana Yurduseven ile Mehmet Ali Durcan da mikrofon ve kamera esliginde arkadaslarina trafikte ögrendikleriyle ilgili sorular sordu.
Kaynak: İHA