Vali Hacibektasoglu, Güvenlik Koruculariyla Bir Araya Geldi

Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, güvenlik güçleriyle birlikte mücadele veren güvenlik köy koruculariyla bir araya geldi.

Vali Hacibektasoglu, Güvenlik Koruculariyla Bir Araya Geldi
Siirt Il Jandarma Komutanligi ev sahipliginde düzenlenen programda 14 Mayis’ta yapilacak seçimlerde alinacak güvenlik tedbirleri, güvenlik korucularinin yaptiklari çalismalar, yasadiklari sorunlar ile bunlarin çözüm yollari ele alindi.

Vali Hacibektasoglu, Güvenlik Korucularina hitaben yaptigi konusmada, güvenlik korucularinin büyük fedakarliklar içerisinde her zaman güvenlik güçleriyle ile birlikte omuz omuza bölücü terör örgütüne karsi kahramanca görev yaptiklarini ifade etti.

Birlik, beraberlik mesajlari veren Vali Hacibektasoglu, azim ve kararlilik ve inançla sürdürülen terörle mücadelede polis, asker ve güvenlik korucularinin iyi bir koordinasyon içinde çalistiklarini kaydetti.

Güvenlik korucularinin görev ve sorumluluklarini da hatirlatan Vali Hacibektasoglu, terörle mücadelede etkin rol alan güvenlik korucularina basarilar diledi.

Terörle mücadelede sehit olan tüm güvenlik korucularina ve tüm sehitlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Hacibektasoglu, devlet olarak her zaman güvenlik korucularin yaninda olduklarini vurguladi.

Siirt’in huzur ve güven iklimini bozmaya çalisanlara geçmiste oldugu gibi bugün de asla firsat verilmeyecegini belirten Vali Hacibektasoglu, “Devletimiz, hükümetimiz, tüm güvenlik birimlerimiz kararli bir mücadele ile terörü bu kutlu toraklardan söküp atti. Su an tüm bölgede bir huzur iklimi var, bunu hiç kimse bozamayacaktir. Bölücü terör örgütünün tarihe kara bir leke olarak yaptiklari vahset ve insanlik disi eylemleriyle birçok sivil ve masum vatandasimiz sehit oldu. Bu canilerin Eruh Kiçkaya köyüne bagli Milan mezrasinda aralarinda üç günlük bebegin de oldugu 27 sivil vatandasimizi katletti. Öte yandan Baykan Derince köyü, Sirvan Daltepe köyü katliamlari ve bölgede isledikleri daha birçok katliam bunlara açik ve net örneklerdir. Bu hain terör örgütüne karsi verdigimiz mücadele kararlilikla devem edecektir. Terörle mücadelede sehit düsen tüm kahramanlarimizi rahmetle, sükranla yâd ediyorum. Makamlari cennet olsun" dedi.

Güvenlik koruculariyla sohbet eden Vali Hacibektasoglu, sorun, talep ve önerilerini dinledi.

Sehitler için yapilan duanin ardindan, toplu fotograf çekimi ile program sona erdi.

Programa, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, Il Emniyet Müdürü Hakan Yildirimoglu, jandarma personeli, il, ilçe ve köy genelinde görev yapan güvenlik korucu baslari katildi.

Kaynak: İHA