Kuyumcu'da Yapilacak Asevinin Insaati Basladi

Balikesir’in Burhaniye ilçesi Kuyumcu Mahallesinde asevi yapimina baslandi.

Kuyumcu'da Yapilacak Asevinin Insaati Basladi
Mülkiyeti Burhaniye Belediyesi’ne ait Kuyumcu Mahallesi’ndeki eski atil durumdaki okul binasinin yikilarak yerine asevi binasi yapilmasi projesi hayata geçiyor. Yaklasik bin 100 m2 alan üzerine 120 m2 tek katli olarak insa edilecek asevi Burhaniye Belediyesi tarafindan bagisçi Kamil Das’in da katkilariyla insa edilerek mahalleliye hizmet verecek.

Asevi binasinin yani sira 1 adet firin açik oturma alanlari ve çevre düzenlemesiyle birlikte modern bir bina görünümünde olacak asevi ile mahalleli; dügün, sünnet, hayir, kislik hazirliklar gibi faaliyetlerini rahatlikla bu ortak kullanim alaninda yapabilecek. Kod farkindan dolayi planinda iki kademe olarak kullanilan alanda iki kademe teras yapilarak toplu etkinliklerde yararlanilabilecek kullanisli alanlar olusturulacak. Bulasikhane, pisirme alani ve yemek alani olarak tasarlanan binanin temeli atilarak yapimina baslandi.

Mahalleliye hizmet verecek alaninin yapimina baslanmasiyla ilgili mutlulugunu dile getiren Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, “Mahallelilerimizin talebi dogrultusunda çok amaçli kullanilabilecek asevi projesini hayata geçiriyoruz. Geleneklerimizi yasatarak, imeceyle birlik ve beraberlik içeresinde halkimizin özel günlerinde rahatça bir araya gelebilecegi asevini Kuyumcu Mahallemize kazandiracagiz. Bagisçimiz Kamil Das’a da bu projedeki katkilarindan dolayi tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA