Israil, Suriye'ye Saldirilarini Sürdürüyor

Israil Ordusu tarafindan yapilan açiklamada, isgal altindaki Golan Tepeleri’ne Suriye tarafindan gece boyunca 6 füze firlatildigi iddia edilerek, saldirilara misilleme olarak Suriye’nin baskenti Sam ve çevresinin vuruldugu kaydedildi.

Israil, Suriye'ye Saldirilarini Sürdürüyor
Suriye devlet medyasinda yer alan habere göre, Israil, Suriye’nin baskenti Sam ve çevresine hava saldirisi düzenledi.

Askeri bir kaynaga dayandirilan haberde, "Israil, yerel saatle 05.00 siralarinda isgal altindaki Golan Tepeleri civarindan çok sayida füze saldirisi düzenledi.

Hava savunma sistemleri, Israil’in füze saldirilarina karsilik verdi ve bazi füzeler düsürüldü" ifadeleri kullanildi.

Israil Ordusu tarafindan konuya iliskin yapilan açiklamada, isgal altindaki Golan Tepeleri’nin Suriye tarafindan gece boyunca 6 füze ile vuruldugu ve buna karsilik olarak Israil Ordusu’nun da Suriye’nin baskenti Sam ve çevresine saldirisi düzenledigi kaydedildi. Açiklamada, Suriye Ordusu tarafindan kullanilan mevziler disinda, askerlere ait bir yerleske ve askeri radar sistemlerinin de hedef alindigini belirtilirken, "Israil ordusu, kendi topraklarinda meydana gelen tüm eylemlerden Suriye’yi sorumlu tutuyor. Israil, egemenligini ihlal etmeye yönelik hiçbir girisime izin vermeyecek" sözlerine yer verildi.

Füzelerden 3’ü Israil kontrolündeki bir bölgeye, 2’si ise bos bir araziye düserken, 3 füze de Israil hava savunma sistemleri tarafindan engellendi.
Kaynak: İHA