Baskan Altay, Yeni Sanayi Sitesi'ndeki Son Durumu Açikladi

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin tasinmasi için Konya’ya kazandirilacak Yeni Sanayi Sitesi’nde 2 bin 690 dükkan ve 134 ticari merkezden olusan adeta bir sehir insa edildigini belirterek, "Planlanan süreç, 3 etabin yil sonunda tamamlanmasi. Kalan ikinci etabin da insallah 2024 bahar aylarinda tamamlanarak esnafimizin 2024 bahar aylarinda tamamen bu dükkanlarda Konya’ya hizmet etmesini saglamak" dedi.

Baskan Altay, Yeni Sanayi Sitesi'ndeki Son Durumu Açikladi
Konya Büyüksehir Belediyesi’nin arsa devrini yaptigi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yapimi sürdürülen Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi hizla yükseliyor. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin tasinmasi için Aslim mevkisinde insaati devam eden Konya Yeni Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulundu. Insaatin geldigi son durum hakkinda bilgi veren Baskan Altay, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, TOKI ve Konya Büyüksehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en büyük kentsel dönüsümlerinden birisi için yogun bir sekilde çalistiklarini ifade etti.

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin artik sehrin merkezinde kalmis, fiziki olarak esnafa ve Konya’ya hizmet etmekten öte görüntü kirliligi, çevre kirliligi ve trafik yogunlugu olusturdugunu kaydeden Baskan Altay, “Bu binalar tamamlandiginda insallah esnafimiz kendine yakisir bir tesis kazanmis olacak” diye konustu.



Türkiye’nin ilk sifir atik sanayi sitesi olacak

Bakanlik, TOKI ve Konya Büyüksehir Belediyesi is birligiyle Türkiye’nin ilk Sifir Atik Sanayi Sitesini insa ettiklerinin altini çizen Baskan Altay, “Bu sanayi sitesinde kendi enerjisinin üretiminden yagmur sularinin geri kullanimina ve atiklarin dönüsümüne kadar birçok seyin ilkini de gerçeklestirmis oluyoruz. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum’a, TOKI Baskanimiz Ömer Bulut’a Konya’ya deger katacak bu projeye verdikleri destekten dolayi tesekkür ediyorum. Esnafimiz merak etmesin. Verdigimiz süre zarfinda binalarin tamamlanmasi için gayret ediyoruz. Planlanan süreç, 3 etabin yil sonunda tamamlanmasi. Kalan ikinci etabin da insallah 2024 bahar aylarinda tamamlanarak esnafimizin 2024 bahar aylarinda tamamen bu dükkanlarda Konya’ya hizmet etmesini saglamak. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Burada isin büyüklügü çok fazla. 2 bin 690 dükkan ve 134 ticari merkezden olusan adeta bir sehir insa ediyoruz. Konya’nin en büyük kentsel dönüsümü sehrimize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA