Gaziantep'teki 300 Yillik Oyuncak Tavsan Ilgi Görüyor

Tarihi binlerce oyuncagin yer aldigi Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde sergilenen ve Orta Asya’da yapildigi tahmin edilen 300 yillik tahta oyuncak tavsan, yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, 6 Nisan 2013 tarihinde Sunay Akin danismanliginda toplanan oyuncaklarla açildi. Açildigi günden bugüne yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgisini çeken müze, tarihi oyuncaklariyla dikkat çekiyor. Orta Asya’da 1700’lü yillarin basinda yapildigi tahmin edilen tahta oyuncak tavsan da Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde sergileniyor. 300 yillik oyuncak ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

“Bu müzede hatiralarini yeniliyorlar”

Yetiskinlerin müzeyi ziyaret ettiklerinde hatiralarini tekrardan yasadiklarini belirten Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Oyuncak ve Çocuk Müzesi Sorumlusu Aslihan Yakici, "Oyuncak müzesi denildigi zaman akla ilk olarak çocuklar geliyor. Çocuklardan ziyade yetiskinlere müzemiz daha çok hitap ediyor. Çocuklar oyuncaklari sadece oyuncak olarak görüyorlar ama yetiskinler buraya geldikleri zaman kendi anilarini tekrardan yasamis oluyorlar ve kendi eski dönemlerine dönmüs oluyorlar. Hatiralarini yeniliyorlar aslinda bu müzede” ifadelerini kullandi.

“Oyuncagin ismini bu müzeyi gezen kisiler vermis oluyor”

Müzenin en eski ve en gözde oyuncaklarindan birisinin 1700’lü yillara ait tahta tavsan oldugunu ifade eden Yakici, “Müzede en eski oyuncaklardan biri tahta tavsan. Çocuklar öyle dedigi için biz de ona tavsan diyoruz. Tahta tavsan 1700’lü yillara ait müzemizin en eski oyuncagi, en gözde oyuncaklarindan birisidir. Su an 300 yasinda. Biz kendisini tavsana benzetiyoruz ama bu tahta oyuncagi farkli seylere benzetenler de var. Bunu daha çok ziyaretçilerimizin kendi hayal dünyasina birakiyoruz. Tavsana benzeten de var, at diyen var, kurt diyen de var. Bu oyuncagin ismini bu müzeyi gezen kisiler vermis oluyorlar” dedi.

Bey Mahallesi’nde faaliyet gösteren müze, binlerce oyuncagi çocuklarin ve ziyaretçilerinin begenisine sunmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA