Bakan Varank, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin Açilisina Katildi

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Yataga da Togg’la girseydiniz diye bize laf atmaya çalisiyorlar. Bu milletin degerlerine o kadar uzaklar ki milletimizin bu heyecanina bir türlü ortak olamiyorlar. Biz yataga Togg’la gitmeyecegiz ama bize o laflari atanlari Kizilelma’nin önüne sürüp gidebilecekleri yere kadar götürecegiz” dedi.

Bakan Varank, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin Açilisina Katildi
Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde Teknopark Özdemir Bayraktar Yerleskesi temel atma töreni ve Bilim Merkezi Proje Sözlesmesi imza töreni yapildi. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, tören alanina beraberinde Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu ile Togg’uyla geldi. Togg’a büyük ilgi gösteren vatandaslar, Bakan Varank’in daveti üzerine araci yakindan inceleyerek kullandi.

“Onlari Kizilelma’nin önüne koyup gittikleri yere kadar sürecegiz”

Bakan Varank, “Ülkemiz için deger olusturan her teknolojiye ilgi alaka bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Birileri bu ilgi ve alakadan rahatsiz. Yataga da Togg’la girseydiniz diye bize laf atmaya çalisiyorlar. Bu milletin degerlerine o kadar uzaklar ki milletimizin bu heyecanina bir türlü ortak olamiyorlar. Biz yataga Togg’la gitmeyecegiz ama bize o laflari atanlari Kizilelma’nin önüne sürüp gidebilecekleri yere kadar götürecegiz. Bizim 61 yillik hayalimizi görmezden gelmeye çalisiyorlar. Mili ne varsa karsisindalar” dedi.

Açilacak yerleske hakkinda da konusan Bakan Varank, “Kuracagimiz yerleske özgün mimari yapisiyla, sehrin merkezinde olmasiyla, ulasim araçlarina yakinligiyla önemli avantajlara sahip olacak. Bu teknoparkta elbette AR-GE ofisleri, kuluçkalar, ortak kullanim alanlari olacak. Bunlarin disinda kafelerden kütüphanelere, seyir teraslarindan galeri alanlarina kadar birçok tesis de yer alacak. 30 bin metrekare kapali alana sahip olacak bölgede en az bir arastirmaci çalisacak” ifadelerini kullandi.

“IBB Baskani çok geziyor ama evine ugramiyor”

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun miting yapmasina deginen Bakan Varank, “Istanbul’un Belediye Baskani ekranlara çikip ’Ben çok çalisiyorum, çok dolaniyorum’ diyor. Nasreddin Hoca’nin bir hikayesi var. Nasrettin Hoca’ya komsulari gelip ’Hocam senin hanim çok geziyor’ demisler. Nasrettin Hoca da demis ki ’Benim hanim çok gezseydi arada sirada bizim eve de ugrardi.’ Istanbullular ne diyor biliyor musun? ’Baskan sen çok çalisip çok gezseydin arada sirada Istanbul’a da ugrardin’ diyor. Burasi Istanbul’un bir ilçesi degil mi? Büyüksehir’in burada yapmasi gerekenler yok mu? Gelip bunlari takip etmezsen bu isler nasil olacak? Baskan çok geziyor ama hiç evine ugramiyor" dedi.



“Zihinlerde devrimler yapacak projeler yapacagiz”

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu da, “Bugün sadece Esenler için degil, ayni zamanda ülkemiz için de kiymetli günlerden bir tanesidir. Milli teknoloji hamlesine Türkiye’de ilk starti veren ve bu hamlenin Türkiye’de emegin karsilik bulmasi için, Türkiye’nin tam ve bagimsiz olmasi için ömrünü bu ise adamis Özdemir Bayraktar ismi burada kiyamete kadar yasayacak. Bir taraftan merkeze, bir taraftan da gönüllere naksedecegimiz projenin temel atma günüdür. Istanbul’un en genç nüfusuna, en büyük nüfus yogunluguna sahip olan ilçelerden bir tanesi olarak Türkiye’nin en büyük bilim merkezlerinden bir tanesine kavusacagi anlara yaklastik. Teknokentler artik dünya çapindadir. Dijital bir çagda yasadigimiz için bu çagin ortaya getirmis oldugu en kiymetli seylerden bir tanesidir. Hayata farkli ufuklar açarken zihinlerde yapacagi devrimle beraber onu kullanacagimiz insanligin gelecegi önemlidir. Bugün burada Teknokent’imizin ilk basamagi olan ilk insaatinin da temelini atiyoruz” seklinde konustu.

Programa Atatürk Havalimani’ndan telekonferans ile baglanan Selçuk Bayraktar da sunlari söyledi:

“Esenler Belediyemizde Teknopark Esenler Özdemir Bayraktar Yerleskesi’nin açildigini görseydi orada da nice gökyüzüne damgasini vuracak, yüksek teknolojiye damgasini vuracak, teknolojinin her alanina, sadece savunma sanayi degil, milli teknolojinin her alaninda çalisacak genç kardeslerimizi görmüs olsa o da eminim çok büyük mutluluk duyardi. Bu merkez vatanimiza milletimize hayirli ugurlu olsun. TEKNOFEST tüm bu gayretiyle, emegiyle, misyonuyla, coskusuyla, adalet, iyilik ve merhamet degerlerinin yüksek teknolojiyle beraber harmanlanmasiyla medeniyetimizin ve milletimizin sesinin çok daha büyük, daha gür bir soluk kazanmasina vesile olacak. Ben emegi geçen tüm paydaslarimiza ve buraya milyonlarla gelen milletimize tekrardan tesekkür ediyorum.”

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, TÜBITAK Baskani Hasan Mandal, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Salih Bayraktar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA