Iranli Turizmciler Yüksekova Ve Semdinli'yi Gezdi

HAKKARI – Aralarinda 100’e yakin acente ve tur operatörü olan Iranli turizmciler, Hakkari’nin Yüksekova ve Semdinli ilçelerini gezdi.

Iranli Turizmciler Yüksekova Ve Semdinli'yi Gezdi
Geçtigimiz günlerde Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birligi (TÜRSAB) Dogu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Baskani Cevdet Özgökçe, Esendere Belde Belediye Baskani Dirbaz Büyüksu, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi ve ilçede faaliyet gösteren bir grup esnaf, Iran’in Mahabat, Urumiye ve Tebriz sehirlerinde çesitli temaslarda bulunmustu. Bunun akabinde aralarinda acente yetkilileri ve tur operatörlerinin yer aldigi yaklasik 100’e yakin Iranli turizmci, Hakakri’ye iadeyi ziyaret gerçeklestirdi. Yüksekova Esendere Sinir Kapisi’nda, davul- zurnalar esliginde karsilanan acente ve tur operatörleri, ilk gezilerini Semdinli ilçesinde baslatti. Semdinli Belediyesi tarafindan Efkar Dagindaki Seyir Tepesinde verilen yemege katilan Iranli turizmciler, daha sonra Ipekyolu ve Cengiz Topel Caddesi üzerinde yer alan esnafi gezdi. Burada kendileri için özel yapilan indirimlerden yararlanan Iranli turizmcilere esnaf tarafinda çikolata ikramlarinda bulunuldu.

‘Uzak artik size daha yakin olacak’ slogani çerçevesinde iki ülke arasindaki turizmin gelismesinin hedeflendigi ziyaretlerle ilgili açiklamada bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birligi (TÜRSAB) Dogu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Baskani Cevdet Özgökçe, ‘’Malum biz Hakkari’ye 3 günlük bir info programini düzenledik ve Iran’dan 101 tur operatörünü çagirdik. Toplam 3 aydir bizlerde bu programa hazirlaniyoruz. Hakkari için ilk kez böyle organizasyon yapiliyor. Amacimiz, Hakkari ve ilçelerinin tanitimini yapacagiz. Bölgemizin tarihi ve dogal güzelliklerini anlatacagiz. Bu manada infolar önemli. Insallah en kisa zamanda Irak’a da bir info düzenleyecegiz” dedi.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç ise gayelerinin bölge esnafina, sanatkarina katki saglamak oldugunu belirterek, “Bizde burada tüm esnafimiza sesleniyoruz. Herkes bu infolara destek versin. Biz Yüksekova için Irak tarafina da info düzenleyecegiz. Insallah herkes bu pastadan payini alacak. Bu turlar tüm bölgeye hayirli olsun’’ ifadelerini kullandi.

Kerem Sevmis isimli esnaf da bu tarz infolarin her zaman faydasinin oldugunu vurgulayarak, “Aylardir Iran’la görüsmeler sagliyoruz. Biz memleketimizi Iran’da tanittik ve onlari da buraya davet ettik. Sükürler olsun simdi 101 acente ve tur operatörü bizim misafirimiz. Bölgenin gelecegi için var gücümüzle sahada olacagiz. Insallah bundan sonra da bu tür infolar devam edecek. Bu güzel infolara destek veren herkese çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA