Genç Kadin Yaptigi Girisimle Yaslilarin Yasamina Dokunuyor

Sinop’un Boyabat ilçesinde yasayan 24 yasindaki genç girisimci Edanur Öztürk, Türkiye’nin en yasli ilinde eksik görerek basladigi yasli hastalar için evde bakim sektöründe 2 yilda durumu agir yaklasik 100 hastanin yasamlarina dokunarak iyilesmesini sagladi.

Genç Kadin Yaptigi Girisimle Yaslilarin Yasamina Dokunuyor
Türkiye’nin en yasli nüfusuna sahip Sinop’ta yasayan genç kadin girisimci Edanur Öztürk, Saglik Meslek Lisesi’nden mezun olmasinin ardindan sehrinde eksik görerek kurdugu firma ile durumu agir olan ve iyi bakim gereken hastalari kapsayan is kurdu. Çalisanlariyla birlikte 2 yilda yaklasik 100 agir hastanin iyilesmesini saglayan Öztürk, asil hayalinin ise Sinop’ta özel huzurevi açmak oldugunu belirtti.

Baktigi hastalarini gösterdigi yogun ilgiyle iyilestirdigini söyleyen genç saglikçi Öztürk, “Bakim denildiginde genellikle alt, üst degisimi ve temizligi akla gelir ama biz hastalarimizi ilgimizle iyilestiriyoruz. 2 yilda yaklasik 100 hastam oldu, hepsini de iyilestirip ailesine teslim ettim. Benimle beraber 10’a yakin kisi çalisiyor ama genelde önce ben teslim aliyorum, biraz iyilestikten sonra personelime teslim ediyorum ve tamamen iyilesince de ailesine teslim ediyoruz” diye konustu.

Geçirdigi hastalik nedeniyle zor günler yasayan ve yasamasina pek ümit verilmeyen 88 yasindaki Selamet Çörtü ile yaklasik 2 ay ilgilenerek hayata tutunmasini sagladigini dile getiren Öztürk, “Bagirsak dügümlenmesi yasamisti, son evrede gibiydi. Doktorlar pek umut vermeyerek ameliyat geçirdi, bagirsagindan bir parça alindi. Bir hafta yogun bakimda kaldi, ben hastayi teslim aldigimda gerçekten halsiz ve bitkin haldeydi, gerçekten söylenildigi gibi yasamayacak gibi belirtisi vardi. Ama ben hiç ümidimi kaybetmedim, yasatmak için elimden geleni yaptim, fazlasiyla çabaladim, ilgimle ayaga kalkti diyebilirim” seklinde konustu.

Öztürk’ün iyilestirdigi hastanin esi Sema Çörtü, “Doktorlar esim biraz yasli oldugu için pek ümit vermeyerek ameliyat yapti, sonrasinda iyi bakim lazim dedi.

Çok zayif düsmüstü, takati yoktu. Hemsire hanima biraktik, 2-3 gün hastanede bakti sonra evde bakmaya basladi.

Gece gündüz her seyiyle ilgilendi, zorla yedirdi ayaga kaldirip yürüttü. Bizimle yakinimiz gibi ilgilendi, kendi kizim gibiydi” dedi.

Öztürk, imkân buldugunda özel bir huzurevi açmak istedigini, oradan kazandigiyla ise kadinlar ve çocuklara yönelik egitimler vermek istedigini kaydetti.

Kaynak: İHA