Ramazan Boyunca Tüm Talep Ve Sikayetler Çözüme Kavustu

Düzce Belediyesi Zabita Müdürlügü, Ramazan ayi ve bayram süresince gelen tüm sikayet ve talepleri hizli bir sekilde çözümü kavusturdu.

Ramazan Boyunca Tüm Talep Ve Sikayetler Çözüme Kavustu
Düzce Belediyesi Zabita Müdürlügü, halk sagligi ve çevrenin korunmasi hem de sosyal yasamin saglikli olarak islerligini sürdürmesine yönelik görevini sürdürmeye devam ediyor. Müdürlük, kamuoyu ile paylastigi Ramazan ayi ve Bayram dönemi raporunda 153 Alo Beyaz Masa üzerinden esnaf ve vatandaslardan gelen istek, sikayet ve taleplerin hizli sekilde isleme koyularak sonuçlandirildigini açikladi.

Zabita Müdürlügü, Ramazan ayi ve Bayram boyunca gelen 302 istek, sikayet ve taleplerin tamamina hizlica cevap vererek ve sonuçlandirarak vatandaslarin sorunlarini giderdi.

Ruhsat denetimleri sürüyor

Müdürlük Ramazan ayi ve bayram boyunca sihhi, gayri sihhi müessese ve umuma açik isyeri olmak üzere toplam 311 ruhsat denetimini gerçeklestirirken, yapilan denetimlerde 81 isletmeye kapama islemi yapilirken, 27 isletmeye is yeri açma ve çalisma ruhsati bulunmadigindan, 25 isletmeye de farkli usulsüzlüklerden islem gerçeklestirdi.

Trafik güvenligi

Ramazan ayi ve bayram süresince sehir içi trafigin araçlar kadar yayalar tarafindan da saglikli kullanilabilmesi ve trafik güvenliginin saglanabilmesine yönelik Trafik Sube Müdürlügü ekipleriyle koordineli sekilde hareket eden ekipler, dönem içerisinde kaldirim isgali yapan 93, engelli yoluna park eden 1, otobüs duragini isgal eden 1 araca cezai islem uygulanmasini sagladi. 59 çek çekli kagit toplayicisinin da yakalanmasini ve 3 aracin trafikten men edilmesini de saglayan ekipler, Istanbul caddesinde motosiklet denetimlerine de agirlik vererek trafige kapali alanda vatandaslarin aileleri ile birlikte serbestçe dolasmalarina imkan sagladi.

Eksik gramajli ekmeklere el konuydu

Zabita Müdürlügüne bagli ekipler Ramazan ayi ve bayram boyunca restoran, lokanta, kafeterya, pastane, catering, kasap ve marketlerde toplam 238 ticari isletme denetlenmis, 81 isletmeye kapama islemi yapilmis, 27 isletmeye is yeri açma ve çalisma ruhsati bulunmadigindan islem gerçeklestirdi.

Firin denetimlerini de Ramazan ayi ve bayram süresince aksatmadan devam ettiren müdürlük, sorumluluk alaninda bulunan 45 firini 225 kez denetleyerek vatandaslarin saglikli ve tam gramajli pide ve ekmege ulasmasi için çaba sarf etti. Ekiplerin yaptigi firin denetimlerinde 19 firin ile ilgili islem yapilirken, eksik gramaj tespit edilen ekmeklere el konulmasi saglandi.

193 dilenci yakalandi

Duygu sömürüsü yaparak kazanç elde eden dilencileri de mercek altina alan müdürlük, Ramazan ayi ve bayram boyunca yapilan denetimlerde 193 dilenciyi yakalayarak 47’si hakkinda idari para cezasi islemi uyguladi.

Ulasimda herhangi bir olumsuzluk ve aksaklik yasanmamasi için de denetimlerini sürdüren müdürlük ekipleri, bu süreçte denetledigi 23 toplu tasima aracindan 2’sine eksikliklerinden ötürü cezai islem uyguladigi bildirildi.

Kaynak: İHA