Siirt'in Tillo Ilçesi Ziyaretçi Akinina Ugruyor

Siirt’in Tillo ilçesinde bulunan Ismail Fakirullah Hakki Hazretleri ve Ibrahim Hakki Hazretleri’nin bulundugu türbeyi yilda yüzbinlerce kisi ziyaret ediyor.

Siirt'in Tillo Ilçesi Ziyaretçi Akinina Ugruyor
Tillo ilçesine yilda 1 milyon ziyaretçinin geldigini belirten Tillo Belediye Baskani Idham Aydin, ilçe merkezine gelen yerli ve yabanci ziyaretçilerin, ilçe ekonomisine büyük bir katki sagladigini söyledi.



Vatandaslari her mevsim bu manevi atmosferi tatmak için buraya geldiklerini ifade eden Aydin, “Tillo’ya belirli günler insanlar geliyor. Günes hadisesinin oldugu günlerde Ramazan aylarinda özellikle ramazan ayinin kadir gecesinde asagi yukari bir tespit yapiyoruz buraya 10 bin civarinda araçla insan geliyor. 20-40 bin civarlarinda insan burada Kadir Gecesini ihya etmek için buraya geliyor. Sabaha kadar burada bulunuyor. Bizim dini ögretilerimizde Tillo arife günlerinde çok ragbet görüyor. Insanlar o özel günlerini, kadir gecesini, bayramin arife günlerini mutlaka Tillo’da geçirip buradaki havayi teneffüs etmek istiyorlar onun için çok ragbet görüyor bu günlerde. Gerçekten net bir rakam veremem ama 100 binlerce insan buraya ugruyor. Yilda da bizim kamera tespitimize göre 1 milyonu askin insan geliyor” dedi.

Türbeleri ziyaret etmek ve dua etmek için Tillo’ya geldigini dile getiren Ishak Demir adli vatandas, herkesin buralari görmesi gerektigi bu manevi atmosferi yasamasi gerektigini söyledi.

Demir, "Aslen Siirtliyim Istanbul’da ikamet ediyorum. Kutsal beldelerimizi özellikle bu sikintili süreçte yani deprem sonrasi olan ve bu durumlarda kutsal yerleri ziyaret etmek özellikle bu bayram arifesinde bu zatlari ziyaret etmek çok güzel bir duygu. Bu manevi duygudan herkesin faydalanmasini istiyorum. Allah mekanlarini cennet eylesin. Çok büyük alimlerdi bu alimleri yalniz birakmayalim. Örnegin Ibrahim Hakki Hazretleri kendi alaninda müthis bir zeka idi. Uzay astronomisi üzerinde dünyada esi benzeri olmayan bir zat” diye konustu.

Fatih Alpdemir adli vatandas ise, “Ben Ankara’dan geliyorum. Aslen Siirtliyim. Uzun yillardir Siirt’e gelmemistim. Bugün mübarek bir gün Arife günü. O yüzden böyle mübarek bir zati ziyaret etmek istedik ailemle beraber” seklinde konustu.

Kaynak: İHA