Izmir Polisinden Tefeci Operasyonu Açiklamasi 8 Gözalti

Izmir’de ekonomik durumu kötü olan, bankalardan kredi alamayan ve acil nakit para arayisi içerisine giren vatandaslari yüksek faizlerle borçlandiran ve borçlandirdiktan sonra tehdit ederek baski yoluyla imzalattiklari senetleri icraya verip magdur eden 8 süpheli, Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

Izmir Polisinden Tefeci Operasyonu Açiklamasi 8 Gözalti
Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Kemalpasa ilçesinde ekonomik durumu kötü olan, bankalardan kredi alamayan ve acil nakit para arayisi içerisine giren vatandaslari yüksek faizlerle borçlandiran ve borçlandirdiktan sonra tehdit ederek baski yoluyla imzalattiklari senetleri icraya verip magdur eden 8 süpheliye operasyon düzenledi.

Süphelilerin Kemalpasa, Buca ve Torbali ilçelerinde bulunan ikamet ve isyeri adreslerine yönelik, 17 Nisan günü es zamanli operasyon yapildi. 8 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Yapilan aramalarda üç adet ruhsatsiz tabanca, bir adet pompali tüfek, bes adet tapu belgesi, 67 adet fisek, bir adet ajanda, 20 adet dolu senet ele geçirildi. Emniyetteki islemleri tamamladiktan sonra 19 Nisan günü adliyeye sevk edilen 8 süpheliden E.K., H.P. isimli 2 sahis savciliktan serbest birakildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 6 süpheliden A.Y., V.E. isimli sahislar adli kontrol sartiyla serbest kaldi. H.A., Y.D., E.Ö., B.U. isimli 4 süpheli ise mahkeme tarafindan tutuklandi.
Kaynak: İHA