Baskan Seker Açiklamasi 'Türkiye'de Sofralik Kayisi Deyince Akla Mut Gelir'

Yeni kayisi hasat sezonu ile ilgili bilgi veren İçel Mut Belediye Baskani Volkan Seker, "Türkiye´de sofralik kayisi deyince akla Mut, zeytin deyince akla Mut, sifir asitsiz Zeytinyagi deyince Mut, Erik deyince akla Mut, tarim deyince akla Mut gelir" dedi.

Baskan Seker Açiklamasi 'Türkiye'de Sofralik Kayisi Deyince Akla Mut Gelir'
Türkiye’nin Sofralik kayisi üretiminde ilk sirada yer alan İçel’in Mut ilçesinde ay sonu ile hasadin baslamasi bekleniyor. Hem iç hem dis piyasaya gönderilen kayisi önemli bir gelir kaynagi sagliyor. Bu yil sofralik kayisida hem iç piyasada hem de ihracatta diger yillara göre daha da artacagini belirten Mut Belediye Baskani Volkan Seker, sofralik kayisida Türkiye’de en kaliteli ürünün Mut´ta yetistirildigini belirtti.

Seker,"Bunu tüm Türkiye´ye duyurup, en büyük pazar payindan Mut´un yararlanmasi için mücadele ediyoruz" diye konustu.

Türkiye’nin sofralik kayisi üretiminin yüzde 90’inin üretiminin ilçelerinde gerçeklestirildigine dikkat çeken Seker, "Mut, tarimda önemli bir yere sahip. Türkiye’de sofralik kayisi deyince akla Mut, zeytin deyince akla Mut, Erik deyince akla Mut, Tarim deyince akla Mut gelir. Türkiye’de en kaliteli ürünün Mut´ta üretildigini hepimiz biliyoruz. Sofralik kayisi üretiminde Mut rakipsiz ve bunu da tüm Türkiye´ye ve Dünya ülkelerine duyurup, en büyük pazar payindan Mut´un yararlanmasi için mücadele ediyoruz herkesin bilmesini istiyorum" seklinde konustu.

Her zaman Mut üreticilerinden yana olduklarini aktaran Seker, “Yine bir kayisi sezonuna geldik. Nisan ayi içerisinde açik alanda sofralik kayisi satisina baslanir. Ilçeye ellinin üzerinde ihracatçi geliyor. Buda kayisimizin ülkelere ihracati yapilmasi demek. Vatandas evine götürecegi ekmegi rahat ve iyi bir kazanç elde ettikleri zaman mutlu olurlar, huzurlu olurlar ve gelecege güvenle bakarlar. Mut Belediye Baskani olarak ve Mut´un bir evladi olarak, tarimin daima yanindayiz. Her zaman her vatandasimizin ekmeginin de bir gram da olsa, bir milim de olsa yardimci olabilmek adina mücadele vermekteyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA