Isparta'da Imece Usulü Yapilacak Kur'an Kursunun Temeli Atildi

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in proje ve insaat asamasinda destek verdigi ve vatandaslarla birlikte imece usulü hayata geçirilecek olan Küçük Hacilar Köyü Kur’an Kursu’nun temeli atildi.

Isparta'da Imece Usulü Yapilacak Kur'an Kursunun Temeli Atildi


Temel Atma Törenine Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Sav Belediye Baskani Sakir Ipekçi, AK Parti Milletvekili adaylari Yakup Kütük, Nesrin Semiz ve Kadin Kollari Baskani Sevim Köse ile çevre köylerin muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Temeli atilan Kur’an kursunun Küçük Hacilar köyüne hayirli olmasi dileklerini ileten Baskan Basdegirmen, “Rabbim bizlere burada güzel nesiller, güzel çocuklar yetistirmeyi nasip etsin” dedi.



Bir yil önce köye geldiginde mevcut Kur’an kursunu ziyaret ettigini ve çok küçük oldugundan hareketle yeni bir bina yapilmasi noktasinda karar aldiklarini aktaran Baskan Basdegirmen, “Biz burayi yapalim, dedik, muhtarimiz arsasini ayarladi ve bize geldi. Projesini çizdik ve bugün de temelini atiyoruz. Bu yapilacak olan kurs binasi Belediyenin bir hizmeti degil, burada tamamen imece usulü olacak. Vatandas olarak hepimizin hizmeti burasi. Sunun da sözünü vermek istiyorum. Burasi 300 metrekare kapali alani olan güzel bir Kur’an kursu olacak. Kur’an kursumuzun açilisini da insallah üç ay sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde hep birlikte yapacagiz. Simdiden hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.



Küçük Hacilar Köyü Muhtari Mehmet Yildiz da, Baskan Basdegirmen’in mevcut Kur’an kursunun yerine yenisinin yapilmasini kendilerine teklif ettigini kaydetti.

Yidiz, “Baskanimizin hizmetleri sadece Kur’an kursu ile kalmadi. Camimizin kilit parke tasindan, tuvaletinden, hali sahamizin tribününe kadar köyümüzün her ihtiyacina yetisti. Ne zaman gittiysek baskanimiz elimizi bos çevirmedi, baskanimiza yaptigi hizmetleri için ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.



Konusmalarin ardindan Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen ve beraberindekiler beton mikserinin butonuna basarak Kur’an kursunun ilk temelini atti. Baskan Basdegirmen, çocuklara oyuncak dagitirken, köyde yasadigi yol problemi dolayisiyla evinden çikmakta zorluk çeken ve bu sorununu giderdigi bedensel engelli Yusuf Kenan Say ile de bir araya geldi. Baskan Basdegirmen, “Benim arkadasim gelmis” dedigi Yusuf Kenan Say’dan iftar daveti aldi. Baskan Basdegirmen esi Sadiye Basdegirmen ile birlikte Yusuf Kenan’i özel olarak ziyaret etme sözü verdi.
Kaynak: İHA