Cami Kubbesinde Kuluçkaya Yatan Leylege Özel Yuva

Yalova’nin Altinova ilçesinde bulunan Merkez Camisi kubbesinde uzun yillardir konaklayan ve bu sene kuluçkaya yatan leylegin bozulan yuvasi, Altinova Belediyesi ekiplerinin çalismasiyla yerlestirildi. "Yuvasi bizden, ismi sizden" diyen Belediye Baskani Metin Oral, ilçe sakinlerinden isim önerilerini beklediklerini söyledi.

Cami Kubbesinde Kuluçkaya Yatan Leylege Özel Yuva
252 kus türüne ev sahipligi yapan Hersek Lagünü’nün bulundugu Altinova ilçesi, göç yolundaki kuslarin ugrak noktasi olmaya devam ediyor. Her yil yaz mevsimini geçirmek için bu yil da ilçedeki Merkez Camisi’ne gelen leylek, yavrulamak için kuluçkaya yatti. Merkez Camisi’nin kubbesinde yapilan yenileme çalismasi sonrasi kendine yeniden yuva yapmaya baslayan leylege yeni yuvasini Altinova Belediyesi özel olarak yaparak yerine yerlestirdi.

“Ismini birlikte koyalim”

Daimi misafirleri leylegin önümüzdeki haftalarda yumurtadan çikacak olan yavrusunu yeni yuvasinda büyütecegini söyleyen Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, “Yuvasini biz yaptik, ismini birlikte koyalim. Bereketin simgesi kabul edilen leylek dostumuz ve yavrusu da Altinova’miza bereket getirsin” dedi.

Altinova’nin özellikle dogal güzellikleri ve bereketli topraklari ile Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduguna dikkat çeken Baskan Oral, 252 kus türünün konakladigi Hersek Lagünü Engelsiz Doga Egitim Merkezi ve Kus Gözlem Alani’na her yil on binlerce ziyaretçinin geldigini söyledi.

Altinova Belediyesi, bu özel ve önemli merkeze gelen ziyaretçilere Türkiye’nin ilk ve tek ’Doga Pasaportu’ veren belediye olma özelligini de tasiyor.
Kaynak: İHA