22 Yasindaki Arife'nin Organlari 4 Hastaya Umut Oldu

Karaman’da geçirdigi trafik kazasi sonucu beyin ölümü gerçeklesen 22 yasindaki Arife Korkmaz’in organlari 4 hastaya nakledilecek.

22 Yasindaki Arife'nin Organlari 4 Hastaya Umut Oldu
Edinilen bilgiye göre, geçtigimiz Pazartesi günü geçirdigi trafik kazasi sonucunda agir yaralanan Arife Korkmaz (22), ambulansla kaldirildigi Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde tedavi altina alindi. Yogun bakim servisinde 4 gündür tedavisi süren Korkmaz’in dün beyin ölümü gerçeklesti. Ailesiyle yapilan görüsmeler neticesinde Korkmaz’in organlari bagislandi. Ankara Baskent Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi Organ Nakli ekiplerinin yaptigi operasyonla Korkmaz’in kalp, karaciger ve böbrekleri alindi. Organlardan böbrekler Konya’ya, kalbi Antalya’ya, karacigeri ise Istanbul’a gönderildi.

Kaza 4 gün önce meydana geldi

Arife Korkmaz’in geçirdigi trafik kazasi 4 gün önce Karaman-İçel Karayolunun 3. kilometresinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, ayni istikamette seyreden E.U. idaresindeki 70 ABN 622 plakali motosiklet ile H.Y. yönetimindeki 70 ABM 796 plakali motosiklet yola çikan koyun sürüsüne çarpti. Kazada sürücülerden H.Y. ile motosikletlerde yolcu olarak bulunan Y.E. ve Arife Korkmaz yaralanirken, 11 koyun da telef oldu. Yaralilar olay yerine gelen ambulanslarla Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi. Tedavi altina alinan yaralilardan durumu agir olan Arife Korkmaz, 4 gün sonra yasamini yitirdi.
Kaynak: İHA