Çamelili Kadin Kooperatif Kurup Güçlendi

Denizli’nin Çameli ilçesinde kirsal kalkinmaya yönelik çalismalar araliksiz sürerken, kentte kadin kooperatifi kuruldu.

Çamelili Kadin Kooperatif Kurup Güçlendi


Çameli’li kadinlar üretimde söz sahibi olmaya devam ediyor. Kadinlarin el emegini ekonomik degere dönüstürecek ve kadin emegi üretiminin artisina katki sunmak amaciyla kurulan kadin kooperatifinin ilk adimi Çameli ilçesinde atildi. Toplantiya Çameli Kaymakami Kübra Eroglu ,Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan ,Denizli Ticaret Müdürlügü personelleri Nesrin Çetinkaya, Hatice Dag, Çal Kadin Kooperatif Baskani Hatice Elvan ile çok sayida Çamelili kadinlar katildi.

Toplantida kadin kooperatiflerinin önemi, kooperatif kurulusu, tesvikler ve ürünlerin pazarlanmasi konularinda verilen egitimler hakkinda bilgilendirilme yapildi.

“Kapimiz herkese açik”

Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, “Kadin kooperatifinin Çameli ilçemizin gelisimi ve tanitimi açisindan büyük bir adim oldu. Özellikle üretim yapan kadinlarin emeklerinin ve ürünlerinin degerlendirilmesi asamasinda önemli bir rol oynayacaktir. Kadinlarin el ele vererek kooperatiflesip, tüzel kisilik kazanmalari önemli bir adimdir. Ilçedeki kadinlarimiza ve ilimize hayirli olsun" dedi.

Kaynak: İHA