Kahraman Köpek 'Dora', Deprem Aninda Kendisini Siper Ederek Sahiplerini Korudu

Hatay’da ’Dora’ isimli köpek, deprem aninda kendisini siper ederek sahiplerini korudu. Köpegin sahipleri ise, "Dora bir nevi hayatimizi kurtardi. Yaptigi kahramanliktan sonra onu daha çok sevmeye basladik" dedi.

Kahraman Köpek 'Dora', Deprem Aninda Kendisini Siper Ederek Sahiplerini Korudu
Kahramanmaras merkezli depremlerin büyük yikima neden oldugu Hatay’da deprem aninda ilginç bir olay yasandi. Özçelik ailesinin iki yil önce sahiplendigi ’Dora’ isimli Dogo Argentino cinsi köpek, depremden saniyeler önce sahiplerini uyarmak için havlamaya basladi ancak ev halki olagandisi bir durum olmadigini düsünerek, havlayisa aldiris etmedi. Saatler 04.17’yi gösterip, yasadiklari ev siddetli bir sekilde sallanmaya basladiginda ise Özçelik ailesinin ömürlerinin sonuna kadar unutamayacagi o olay yasandi. Iki yasindaki köpek, evin iki çocugu Çinar ve Mehmet Özçelik’i yere düsürüp üzerlerine yatti. Dora, büyük bir sadakat örnegi sergileyerek deprem sarsintisi sona erene kadar çocuklarin üzerinden ayrilmadi. O anlari anlatan köpegin sahibi Arda Özçelik, Dora’nin deprem aninda binadan çikacagini düsündügünü ancak onun bunu yapmadigini ve aksine sarsinti sona erene kadar kardeslerini korudugunu söyledi.

Dora’nin üzerine siper oldugu çocuklardan Çinar Özçelik ise, yaptigi bu kahramanliktan sonra onu daha çok sevdigini belirtti.



“Dora bir nevi hayatimizi kurtardi”

Dora’nin hayatlarini kurtardigini söyleyen Arda Özçelik, “Dora ilk basta bagirarak bizi uyardi, ben kale almadim. Deprem baslayinca ailem için içeri geçtim. Kardeslerimi kapiya kadar getirdim. Sonra geriye dönüp Dora’yi odasindan saldim. Ben binadan çikar diye düsünüyordum ama Dora çikmamis, kardeslerimizi yere düsürüp üzerlerine yatmisti. Annem ve ninem bir odada sikisip kalmisti. Ben onlari çikartmakla ugrasiyordum. Geri gittigimde kardeslerim hala yerde ve Dora üzerlerindeydi. Ben evden çikana kadar, ailemin hepsi çikana kadar o çikmamisti. Iki senedir bende, kendisi iki yasinda. Iki senedir birlikteyiz ve sayisiz sadakatini gördüm. Bununla birlikte köpegime daha da baglandim. Dora bir nevi hayatimizi kurtardi” dedi.



“Yaptigi kahramanliktan sonra onu daha çok sevmeye basladik”

Köpekleri Dora’nin gösterdigi sadakati anlatan 12 yasindaki Çinar Özçelik ise, “O gece 04.17’de ben yatakta yatiyordum. Yanimda dedem vardi. Deprem basladiginda ben basimi duvara vurdum. Sonra çiktim disari, içeriye dogru kostum ve babami gördüm. Sonra agabeyim köpegi saldi, köpek de kosup üstümüze yatti. Dora iki senedir bizde, onu çok seviyorum. Kendini siper etti, sonra kalçasina tas gibi bir sey düstü. Kalçasinda agir hasar olustu. Su an durumu iyi, tedavi ettirdik. Bu yaptigi kahramanliktan sonra onu abartisiz daha fazla sevmeye basladik” diye konustu.



Kahraman köpek Dora, çadir kentte de çok sevildi

Özçelik ailesi, 6 Subat’ta meydana gelen büyük depremin ardindan Defne ilçesinde Kocaeli Belediyesi tarafindan olusturulan çadir kente yerlesti. Dora’nin çadir kentteki çocuklar tarafindan çok sevildigi, onu görmek isteyenlerin Özçelik ailesinin çadirini sik sik ziyaret ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA