Kahraman Köpek 'Dora', Deprem Aninda Kendisini Siper Ederek Sahiplerini Korudu
Hatay’da ’Dora’ isimli köpek, deprem aninda kendisini siper ederek sahiplerini korudu. Köpegin sahipleri ise, "Dora bir nevi hayatimizi kurtardi. Yaptigi kahramanliktan sonra onu daha çok sevmeye basladik" dedi.

Dora’nin üzerine siper oldugu çocuklardan Çinar Özçelik ise, yaptigi bu kahramanliktan sonra onu daha çok sevdigini belirtti.
“Dora bir nevi hayatimizi kurtardi”
Dora’nin hayatlarini kurtardigini söyleyen Arda Özçelik, “Dora ilk basta bagirarak bizi uyardi, ben kale almadim. Deprem baslayinca ailem için içeri geçtim. Kardeslerimi kapiya kadar getirdim. Sonra geriye dönüp Dora’yi odasindan saldim. Ben binadan çikar diye düsünüyordum ama Dora çikmamis, kardeslerimizi yere düsürüp üzerlerine yatmisti. Annem ve ninem bir odada sikisip kalmisti. Ben onlari çikartmakla ugrasiyordum. Geri gittigimde kardeslerim hala yerde ve Dora üzerlerindeydi. Ben evden çikana kadar, ailemin hepsi çikana kadar o çikmamisti. Iki senedir bende, kendisi iki yasinda. Iki senedir birlikteyiz ve sayisiz sadakatini gördüm. Bununla birlikte köpegime daha da baglandim. Dora bir nevi hayatimizi kurtardi” dedi.
“Yaptigi kahramanliktan sonra onu daha çok sevmeye basladik”
Köpekleri Dora’nin gösterdigi sadakati anlatan 12 yasindaki Çinar Özçelik ise, “O gece 04.17’de ben yatakta yatiyordum. Yanimda dedem vardi. Deprem basladiginda ben basimi duvara vurdum. Sonra çiktim disari, içeriye dogru kostum ve babami gördüm. Sonra agabeyim köpegi saldi, köpek de kosup üstümüze yatti. Dora iki senedir bizde, onu çok seviyorum. Kendini siper etti, sonra kalçasina tas gibi bir sey düstü. Kalçasinda agir hasar olustu. Su an durumu iyi, tedavi ettirdik. Bu yaptigi kahramanliktan sonra onu abartisiz daha fazla sevmeye basladik” diye konustu.
Kahraman köpek Dora, çadir kentte de çok sevildi
Özçelik ailesi, 6 Subat’ta meydana gelen büyük depremin ardindan Defne ilçesinde Kocaeli Belediyesi tarafindan olusturulan çadir kente yerlesti. Dora’nin çadir kentteki çocuklar tarafindan çok sevildigi, onu görmek isteyenlerin Özçelik ailesinin çadirini sik sik ziyaret ettigi ögrenildi.
