Kagithane'de Istisare Toplantisinda 'Afetlere Hazirlik' Konusuldu

Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin’in her yil düzenledigi istisare toplantilari bu yil siyasi parti ilçe baskanlariyla baslarken afetlere hazirlik konusu konusuldu.

Kagithane'de Istisare Toplantisinda 'Afetlere Hazirlik' Konusuldu


Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, siyasi parti ilçe temsilcileri ile birebir görüserek mevcut çalismalar, talep ve önerilerle ilgili istisarelerde bulundu. Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ilde yikima neden olan deprem felaketinin ardindan bölgedeki yaralari sarmak adina yapilan çalismalar da toplantinin konulari arasinda yer aldi. Toplantida konusan Baskan Öztekin; “Türkiye’yi yasa bogan deprem felaketinin ardindan bölgedeki yaralari bir an önce sarmak adina Kagithane Belediyesi olarak tüm imkanlarimizi seferber ettik. Kagithane Belediyesi olarak 85 tir insani, acil ihtiyaçlari ivedilikle bölgeye ulastirdik. 51 is makinesi, 20 jeneratör, 4 seyyar firin, 550 AFAD gönüllüsü ve ekipleri ile deprem bölgesindeki depremzedelerin yaninda olduk. Bölgenin salgin hastaliklardan korunmasi için temizlik çalismalarini üstlendik. Yarali vatandaslarimizin hastaneye nakillerini saglamak üzere ambulanslarimizi ve saglik ekibimizi görevlendirdik. Kagithane Belediyesi, çalisanlari ve meclis üyeleri; “Türkiye Tek Yürek” yardim programina depremzedeler için 10 Milyon TL destekte bulunduk. Rabbimden bizleri her türlü afetten ve felaketten muhafaza eylemesini diliyorum. Türkiye olarak bu afeti de milletçe asacagimiza inaniyorum” dedi.



Toplantida konusulan konulardan bir digeri de olabilecek Istanbul depremi basta olmak üzere afetlere karsi hazirlik çalismalari oldu. Afetlere karsi hazirlik çalismalari ile ilgili Baskan Öztekin: “Belediyemiz bünyesinde Kentsel Dönüsüm Müdürlügü kurarak; ilçemizdeki riskli yapilari yeniledik. Yahya Kemal Mahallesi’nde tamamlanan 688 daire ve 57 is yerini kapsayan kentsel dönüsümü tamamlayarak, noter huzurunda yapilan çekilisle hak sahiplerine mülklerini teslim ettik. Ilçemizde bir diger riskli toplu konut hizmet sitesinin de ayni sekilde kontrollü yikimlarini tamamladik. Afet toplanma alanlarimizin sayisini 99’dan 175’e çikardik. Toplanma alanlarina kare kodlu okuma sistemi getirdik. Yeni yagmur suyu kanallari ve istinat duvarlari insa ederken mevcutlari da yenileyerek güçlü bir altyapi sistemi olusturduk. Hizli ve kesintisiz bir haber agi teknolojisi için 4 yilda 80 km’lik fiber optik kablolama yaptik. Deprem basta olmak üzere yasanabilecek afetlere karsi hizli ve etkin mücadele vermek ve Kagithane’yi depreme hazir bir ilçe haline getirmek adina Kagithane Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni kurduk. Sehirdeki 90 noktayi 24 saat canli olarak izleyebiliyoruz. Okullarimizda afet farkindaligini yaymak için düzenli egitimler veriyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA