Deprem Sehitleri Için Egirdir'de 500 Adet Ardiç Fidani Dikildi

21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi sebebiyle Egirdir’de 500 adet kokulu ardiç fidani toprakla bulusturuldu. Çay köyü mevkiindeki 5 bin metrekare alana 500 adet 3 yasinda ardiç fidani katilimcilar tarafindan dikildi. Fidan dikim töreni öncesi Egirdir Orman Isletme Müdürlügü Seflerinden Saniye Domaç, katilimcilara fidan dikim teknigi ile ilgili bilgiler verdi. Domaç, "Bugün 21 Mart Dünya Ormancilik Günü. Ülkemizde 6 Subat’ta meydana gelen deprem sehitlerimiz anisina ve geride kalanlara bir umut olsun diye birer fidan dikecegiz. Sizler için dikim çukurlarimizi hazir ettik. 3 yasindaki kokulu ardiç fidanlarimiz var. Fidan çukurlarimiz 35-40 santimetre. Tüplü fidanimizin alt kismini kesip, topraga dikiyoruz. Son olarak da fidanimiza can suyu verip fidanimizi dikmis oluyoruz" dedi.

Deprem Sehitleri Için Egirdir'de 500 Adet Ardiç Fidani Dikildi
Bugün yapilan etkinlik ile ilgili bilgi veren Egirdir Orman Isletme Müdürü Murat Karakülah ise, "Bugün 21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Haftasi olarak burada fidan dikiminde bulunuyoruz. 21 Mart 1971 yilinda FAO tarafindan Ormancilik Günü olarak ilan edildi. Ülkemizde de 1975 yilindan itibaren kutlanmaya baslanmistir. Bu seneki etkinligimizde ülkemizde meydana gelen depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimiz ve yaralananlara da umut olmasi amaciyla Çay köyünde 5 bin metrekare alanda 500 adet ardiç fidani dikecegiz. Fidanlarimiz 3 yasinda ve kokulu ardiç. Insallah gelecegimize bir nefes, ölenlerimize ithaf ettigimiz, kalanlara umut olmasi dilegiyle diktigimiz bu fidanlar gelecege bir nefes olacaktir" diye konustu.

Törene katilanlar, daha sonra gruplar halinde dagilarak fidanlarini toprakla bulusturdu.

Nevruz atesi yakildi

Baharin müjdecisi olarak bilinen 21 Mart Nevruz Bayrami da kutlandi. Nevruz geleneginin yasatildigi programda renkli görüntüler ortaya çikti. Kendine güvenen gençler, atesin üstünden atlayarak izleyenlere heyecanli dakikalar yasatti.

Fidan dikim törenine; Kaymakam Adem Çelik, Belediye Baskani Veli Gök, Egirdir Orman Isletme Müdürü Murat Karakülah, Egirdir Orman Fidanlik Müdürü Cumhur Gaffar, orman mühendisleri, kurum müdürleri, Mustafa Çetinkaya Ortaokulu 5. sinif ögrencileri ile Gençlik Spor Merkezinden gönüllü gençler katildi.

Kaynak: İHA