Olaganüstü Kuraklik Çiftçiyi Tedirgin Etti Açiklamasi 'Canimiz Tarlaya Gitmek Istemiyor'
Kirikkale’de yasanan olaganüstü kurakliktan dolayi tedirgin olan çiftçilerden Ahmet Dogan, "Biz çiftçi olarak canimiz tarlaya gitmek istemiyor. Neden? Kazanip kazanmayacagimiz belli degil. Memleket kuraklik içerisinde" dedi.

Keskin ilçesine bagli Köprü köyde çiftçilik yapan Ahmet Dogan, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, yasanan kurakliktan dolayi çiftçinin zor durumda oldugunu belirterek, kis mevsiminin yaz havasinda geçtigini söyledi.
2000 yilindan sonra kurakliklarin yasanmaya basladigini anlatan Dogan, "Allah yardim etsin. Kar yok ayni yaz havasi. Kislari yaz gibi geçti. Yazin yagmur yagiyor kisin yagmiyor. 6’nci aylarda yagmur yagdi. Yazin yagan yagmur kisin yagsaydi daha güzel mahsulümüz olacakti" dedi.
"Memleket kuraklik içerisinde"
Devlet tarafindan mazot ve gübre destegi aldiklarini ifade eden Dogan, "Devletimizde yardim ediyor. Bize gübre mazot parasi veriyor ama çiftçi zor durumda. Kendimiz dogayi da bozuyoruz, dünyayi da bozuyoruz, her seyi bozuyoruz. Bunlari kendimiz yapiyoruz baska kimse yapmiyor. Bunlardan dolayi da basimiza bir sürü husumet geliyor. Biz çiftçi olarak tarlaya gitmeye canimiz istemiyor. Neden? Kazanip kazanmayacagimiz belli degil. Memleket kuraklik içerisinde. Insallah yagmurlar gelirde ortalik düzelir. Ekinlerimize nohudumuza gübre atacagiz. Atmayinca da olmuyor. Yagmurda yagmazsa yaniyor kurakliktan dolayi. Yagmur yagsa çok güzel ekinlerimiz oluyor" diye konustu.
"Tarlayi herke yatirmayi düsünüyorum"
Sürdügü tarlayi herke yatiracagini belirten çiftçi Berat Gökmen ise, "Maalesef yagis az. Zor bela sürüyoruz topragin alti kuru. Nohut ekmeyi düsünüyorduk, herhalde ekemeyecegiz. Çünkü ileriyi göremiyoruz yagmurda yok. Ayni zamanda arpamiz bugdayimiz var onlarda da sikinti yasayacagiz. 100 dönüm nohut ekeyim diye düsünüyorum 100 bin lira masraf. Biraz zor ekmeyecegiz herhalde. Bu tarlayi herke yatirmayi düsünüyorum. Çünkü benim degil. Kirasini veriyoruz. Herke yatirirsak vermiyoruz" sekliden konustu.
