Bakan Soylu Magdur Vatandaslara Ilk Ödemenin Gerçeklestirildigini Açikladi

Sanliurfa’da selin etkili oldugu bölgede inceleme yapan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, magdur olan vatandaslara ilk ödemelerin gerçeklestirildigini açiklayarak, esyalar için de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla birlikte çalismalarin baslatilacagini belirtti.

Bakan Soylu Magdur Vatandaslara Ilk Ödemenin Gerçeklestirildigini Açikladi
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Sanliurfa’da selden etkilenen vatandaslari ziyaret etti. Selin bastigi sokaklari gezip evlerin son durumunu kontrol eden Bakan Soylu, vatandaslarla da yakindan ilgilendi. Dün gece yasanan saganak yagista alinan önlemler sonucu herhangi bir olumsuzlugun yasanmadigini söyleyen Soylu, “Burada, belediyelerimiz, ilgili kamu birimlerimiz, jandarmamiz, askerimiz, polisimiz burada el birligiyle, is makinelerimiz, Allah razi olsun herkes büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Vatandasimizi yalniz birakmadik. Ödemelerin ilkini evlere yaptik. Daha sonra esyalari da Cumhurbaskanimizin talimati çerçevesinde gerçeklestirecegiz” diye konustu.

Gazetecinin, “Deprem bölgesinde çadir kent ve konteyner kent vardi, burasi için düsünülüyor mu” sorusuna ise Bakan Soylu, “Degerlendiriyoruz” cevabini verdi.
Kaynak: İHA