Sehit Annesi, Oglunu Kabrindeki Fotografini Öperek Sevdi

Kastamonu’da 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yildönümünde düzenlenen anma töreninde sehit annesi, oglunu, mezar tasindaki fotografini öperek sevdi.

Sehit Annesi, Oglunu Kabrindeki Fotografini Öperek Sevdi
18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yildönümü çerçevesinde Kastamonu’da anma töreni düzenlendi.

Sehitlikte gerçeklestirilen törende ilk olarak sehitler anitina çelenkler sunuldu. Saganak yagis altinda gerçeklestirilen anma töreni, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla devam etti. Törende Nasrullah Camii Bas Imam Hatibi Kahraman Sekercioglu tarafindan Kur’an-i Kerim tilaveti, akabinde de Il Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafindan dua edildi. Sehitler anisina askerler tarafindan 3 kez saygi atisi yapildi.

Sehit oglunu mezar tasindaki fotografini öperek sevdi

Kabir ziyaretinde sehit annesi, saganak yagisa ragmen törene katilarak mezar tasindaki oglunun fotografini öptü. Mezar tasindaki oglunun fotografini seven sehit annesi, gözyaslarini tutamadi.

“Dün oldugu gibi bugünde, vatanina göz dikenlerle mücadele edecek, hak ettigi cevabi her zaman verecektir”

Seref defterini imzalayan Vali Avni Çakir, “Tarihin her devrinde vatanini, dinini ve bayragini namusu bilerek bu ugurda gözünü kirpmadan canindan vazgeçen aziz sehitlerimiz, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi yildönümü vesilesiyle mübarek kabirlerinizde ve manevi huzurunuzda bulunuyoruz. Kahraman Türk ordusunun kahraman Türk askeri, aziz vatanimizin her kösesinde dalgalanan sanli bayragimiz ve yurt bildigimiz bu aziz vatan sizlerin fedakarliklari sayesinde bizlere miras kalmistir. Bu kahraman millet ve bagrindan çikardigi sanli ordu, dün Malazgirt’te, Istanbul’un fethinde, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kore’de, Kibris’ta, güneydoguda her tür düsmana karsi çelikten iradesini ortaya koymustur. Dün oldugu gibi bugünde, Kahraman Türk ordusu ayni çelikten iradeyle yurt içinde ve sinir ötesinde, her tür terör örgütüyle, gizli ve açik düsmanlariyla, vatanina göz dikenlerle mücadele edecek, hak ettigi cevabi her zaman verecektir. Aziz sehitlerimiz, Ebedi istirahatgahinizda huzurla uyuyun, ugrunda caninizdan vazgeçerek bizlere biraktiginiz bu aziz vatani ve cumhuriyetimizi her bir ferdimizle ilelebet yilmadan koruyacagiz. Ruhlariniz sad olsun. Vatan size minnettardir” dedi.

Konusmanin ardindan Vali Çakir, Kastamonu Belediye Baskan Vekili Mehmet Yurt, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Baskani Dursun Kan, beraberinde gaziler ve sehit aileleriyle birlikte sehit mezarlarina karanfil birakti.
Kaynak: İHA