Selin Vurdugu Milyonluk Günes Panelleri Kagit Gibi Dagildi

Malatya’nin Yesilyurt ilçesinde etkili olan saganak yagis sonrasi olusan selde milyonluk günes panelleri kagit gibi dagildi.

Selin Vurdugu Milyonluk Günes Panelleri Kagit Gibi Dagildi
Malatya’da hafta basi baslayarak etkisini araliklarla sürdüren saganak yagis kentin bir çok noktasinda sele dönüstü. Yesilyurt ilçesi Gözene Mahallesi yasayan Gazi Öztop’a ait Sultansuyu çayi üzerinde bulunan tesis de selden etkilenirken, milyonluk paneller kagit gibi dagildi.

Yedi ay önce alinan kredi destegiyle 30 dönümlük bir alan üzerine insa edilen yaklasik 3,5 milyon maliyetli günes panellerinin sel de büyük zarar gördügünü aktaran Gazi Özpolat, magdur olduklarini belirterek yetkililerden yardim istedi.

“Önce deprem sonra sel vurdu”

Panellerin henüz kullanmadan selden etkilendigini ifade eden Özpolat, ”Panelleri geçen yil kurmustuk henüz sulamaya baslamadan sel felaketiyle karsi karsiya kaldik. Zararimizin devletimizin tarafindan karsilanmasini istiyoruz. Panelleri yaklasik 700 dönüm bahçemizi sulama için geçen yil kredi çekerek faaliyete geçirdik. Dogansehir’de patlayan sulama kanali sele neden oldu selde panelleri bu hale getirdi. Zararimiz büyük yetkililerden yardim bekliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA